Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уручене годишње награде УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 12. 2010.

Извор: Политика

Уручене годишње награде УНС-а


Председник жирија, који је јуче уручио годишње награде Удружења новинара Србије (УНС) Миодраг Илић изјавио је да је ове године било доста озбиљних предлога за награде и да се жири трудио да буде максимално објективан.

„Са жаљењем кажем да су изостала нека имена, чији је допринос велики, али број награда је ограничен”, истакао је Илић приликом уручења награда.

Добитница награде за животно дело Иванка Бешевић Борели, новинарка „Политике” у пензији, нагласила је да је веома срећна због добијеног признања и оценила да има још колега који заслужују ову награду.

„Хвала жирију што је одлуке о наградама донео једногласно, то је тако ретко у нашој земљи данас”, поручила је добитница награде за уређивање „Димитрије Давидовић” новинарка РТВ Б 92 Љубица Гојгић.

Добитници награда „Лаза Костић”, које се додељују по новинарским жанровима, добили су Ружа Ћирковић, новинарка НИН-а и колумнисткиња листа „Данас” у категорији коментара, Жељко Марковић из новосадског „Дневника” у категорији репортажа, дописничка екипа РТС из Краљева у категорији вести и Немања Панчић фоторепортер листа „Курир” у категорији фотографије и телевизијског снимка.

Награда за карикатуру припала је карикатуристи листа „Блиц” Марку Сомборцу, аутору књиге „Будимо људи – живот и реч патријарха Павла”, Јовану Јањићу додељена је награда „Жика М. Јовановић” за публицистику, док је Златну повељу УНС-а за допринос развоју новинарске организације добио одговорни уредник Српског гласа Аустралије Чедомир Шошкић.

Фонет

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси