Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТВ мења старе зграде за нову?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 10. 2010.

Извор: Дневник

РТВ мења старе зграде за нову?


Заменик генералног директора Радио-телевизије Војводине Миодраг Копривица изразио је јуче наду да ће бити решен проблем нове зграде у коју би покрајински јавни сервис требало да буде смештен.

Копривица је рекао да је РТВ понудио Дирекцији за имовину Србије опцију "старо за ново", односно зграду у којој је смештен Радио, као и плац на којем је била зграда Телевизије пре него што је срушена у НАТО бомбардовању 1999. године, у замену за нову локацију.

Он је објаснио да РТВ има уговор о коришћењу објекта у којем је радио, као и плаца где су рушевине Телевизије, а да су и зграда и плац у власништву државе.

– Пошто је Влада Србије на неки начин оснивач јавних сервиса у Србији, ми им нудимо да зграду и плац мењамо за нови објекат који ће бити погодан за Радио и Телевизију и да склопимо уговор о коришћењу тог објекта на 99 година. Дакле, не тражимо милионе евра од Владе – навео је Копривица.

Он је додао да РТВ плаћа Нафтној индустрији Србије 700.000 евра за изнајмљивање зграде у коју је након бомбардовања смештена Телевизија Војводине.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси