Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Никић изгубио најстарији недељник
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 10. 2010.

Извор: Дневник

Никић изгубио најстарији недељник


”Небојша Келеч, директор „Недељних новина“ из Бачке Паланаке, иначе недељника који је најстарији на овим просторима Бачке, јер постоји 46 година, а објављено је 2.312 бројева, изјавио је да је поништена приватизација овог листа.

Наводно, Агенција за приватизацију раскинула је уговор са Миодрагом Никићем који је овај лист купио као приватно лице, а уговор је раскинут због тога што нови власник није на време измирио своје обавезе које су требале бити плаћене у 6 рата, а овогодишња је истекла априла месеца у висини од око 16.000евра.

„Недељне новине“, које су биле и остале расадник новинара који су настављали каријеру у редакцијама гласила у Новом Саду и Београду, основала је Општина Бачка Паланка 1. јануара 1964. године, а продате су на аукцији априла 2007. године за скоро 100.000 евра.

Данас ова локална новина са тиражом од преко3.000 примерака у општини са око 63.000 становника има 9 запослених. Конкуренцију имају у недавно основаном „Бачкопаланачким недељником“ чији је издавач „Војводинаинфо“, а објављен је други број овога листа.

Поред ова два локална недељника, у Бачкој Паланци је свој 160. број дочекао и двонедељни информативни магазин „Новине паланачке“ чији је издавач и оснивач овдашња „штампарија Станишић“.

Најважније је што новинари и остали запослени у „Недељним новинама“ нису превише изненађени вешћу о поништавању приватизације њихове фирме.

Пре 46година оснивач је била општина, а по приватизацији, није тајна, у ову фирму није скоро ништа уложено, сем у делу информатике. Осим имена „Недељне новине“ ни данас немају пуно, а спомиње се да вредност државног капитала у овој фирми, која нема ни своје просторије, не прелази 60.000 динара.

Због тога део запослених сматра да је илузорно постављати заштитника државног капитала и да би фирму требало вратити запосленима који су и до сада носили имиџ и терет јавног информисања у овој општини. Сматрају да држава што пре треба ставити ове фирму на аукцијску продају, јер би тиме била обезбеђена сигурност запослених, али и континуитет информисању путем овог гласила у овом делу бачког приобаља.

М. Суџум

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси