Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Пинк” вечера – поклон или корупција?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2010.

Извор: Дневник

„Пинк” вечера – поклон или корупција?


Независно удружење новинара Србије (НУНС) позвало је јуче чланове Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА) да као поклон пријаве вечеру коју је током састанка европских регулаторних тела у Београду организовао власник телевизије “Пинк” Жељко Митровић.

У саопштењу НУНС-а изражена је забринутост што су челници РРА своје колеге из бивше СФРЈ одвели на сплав “Бахус” на, како је наведено, "дружење" које је организовао Митровић.

Информацију је потврдио заменик председника Савета РРА-е Горан Караџић, одговарајући на питања да ли је вечера одржана и ко је платио, саопштило је то удружење, и навело да је у писму председнику НУНС-а Вукашину Обрадовићу Караџић одбацио сумњу да је реч о корупцији.

– Консултовали смо се с Одбором Агенције за борбу против корупције и сматрамо да 'дружење' на “Бахусу” треба подвести под клаузулу примања поклона. Зато НУНС позива чланове РРА-е да поступе у складу са Законом о борби против корупције и пријаве овај поклон, али и остала плаћена 'дружења' на која су позвани зато што су чланови регулаторног тела – изјавио је Обрадовић, а пренео НУНС.

Караџић је написао да је Митровић, који има телевизије у свим државама бивше СФРЈ сем Хрватске, желео да угости представнике регулаторних тела, као и да су челници РРА и раније обедовали с низом представника емитера. У писму су посебно наведени директор РТС-а Александар Тијанић, председник Управног одбора Б-92 Веран Матић, али и Надежда Гаће, доскорашња председница НУНС-а који је овлашћени предлагач кандидата за РРА.

По Закону о Агенцији за борбу против корупције, мерила по којима се одређује који се поклон сматра пригодним и обавезу њиховог пријављивања и евидентирања утврђује Агенција.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси