Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Влада плаћа дуг РТС-у за преносе скупштине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 10. 2010.

Извор: Блиц

Влада плаћа дуг РТС-у за преносе скупштине

Председница Скупштине Србије и директор РТС-а писмено су се обавезали да ће РТС и убудуће преносити седнице парламента, а да ће држава измирити трошкове од 3,3 милиона евра за емитовање седница.

За измирење трошкова затражено је од Владе Србије да хитно обезбеди новац јер, како је речено, Скупштина нема новац за ту намену.Славица Ђукић-Дејановић је рекла да се средства морају ребалансом буџета за ову, као и буџетом за следећу годину.

- Захваљујем колегиници Ђукић-Дејановић што је до сада уређивала РТС. Данас сам добио обећање да то више неће радити и да ће парламент убудуће плаћати своје обавезе - рекао је Тијанић.

Министарка финансија Диана Драгутиновић рекла је да је тек прошлог петка сазнала да постоји неизмирен дуг према РТС-у. Трошкови РТС-а за пренос скупштинских седница, како нам је речено, износе 2.237 евра по једном сату. Од тога, 1.073 евра кошта техника, 24 евра се плаћа по човеку, њих шесторо ради преносе из Скупштине, а 1.020 евра РТС је зарачунао као изгубљену маркетиншку добит.
М.М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси