Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Интернет једе телевизије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 10. 2010.

Извор: Вечерње новости

Интернет једе телевизије


НАЈМАЊЕ две хиљаде људи са телевизија и радија, из новина, маркетиншких агенција, али и кабловски оператери и музички издавачи окупило се протеклог викнеда у Ровињу на трећем Викенд медија фестивалу.

Стручњаци из земаља региона расправљали су о 40 различитих тема, а највише пажње посвећено је Интернету, скорој дигитализацији телевизије и маркетингу на јавним сервисима.Челни људи комерцијалних телевизија и јавних сервиса, међу којима је био и Александар Тијанић, директор Радио-телевизије Србије, укрстили су ставове о томе треба ли јавним сервисима укинути маркетинг. За то су се залагали Јохан Цил из РТЛ и Дражен Маврић из Нове ТВ.

Тијанић и директор ХРТ Јосип Поповац су се супротставили овој идеји, упитавши челнике комерцијалних телевизија како могу конкурисати јавним сервисима у информативном програму, и у исто време тражити забрану оглашавања.Једна од звезда фестивала, Ендрју Кин, поручио је да је Интернет царство просечних и да убија таленат.

Без ауторитета који контролише информације које се на њему пласирају, одлично је оружје за убиство културе. Кин сматра да све иде на тржиште, да се квалитет изгубио.

Антрфиле : ПОЛА РЕКЛАМА

Оштра је била расправа између запослених у медијима и задужених за односе са јавношћу. Борислав Миљановић из агенције “Мекен Србија” изнео је податак истраживања спроведеног у Аустралији које је показало да је чак 55 одсто медијских садржаја повезано са пи-аром. Према његовим речима, у Србији је у последњих десет година то занимање траженије од новинара.

С. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси