Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Напад остао без штангли
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 09. 2010.

Извор: Вечерње новости

Напад остао без штангли

Прво тужилаштво у Београду умањило одговорност нападача на Теофила Панчића Одговарају само за „обично“ насилничко понашање. Очекује се брз процес




Милош Младеновић (18) и Данило Жужа (19) ускоро ће се наћи пред већем Првог основног суда у Београду где ће се против њих водити поступак због напада на Теофила Панчића, новинара недељника „Време“.

Од првобитних сумњи да су починили кривична дела угрожавање сигурности и насилничко понашање, после спроведене истраге, тужилаштво је подигло оптужни предлог само за друго дело.Од тврдњи да је Панчић претучен штанглом, такође, остало је, према тужилаштву, да су га оптужени напали телескопском палицом и рукама.

Младеновић и Жужа су, како тврди тужилаштво, 24. јула око 23.15 ушли у аутобус 83, који је стајао на станици у замунској Главној улици и напали Панчића. У нападу, он је задобио лаке повреде главе и трбуха, а двојица младића су ухапшена 3. августа.

- Оваква медијска хајка на два момка, који су урадили глупост, није одавно виђена, почевши од политичара, па до медија и плашим се да им је ударен жиг за сва времена - каже за „Новости“ Милошев отац Звонко Младеновић.

- Мој син је гимназијалац и да се ово није десило пошао би у четврти разред, а жеља му је да упише Правни факултет. До сада никада није био агресиван, није се тукао, нити је члан било које партије и удружења грађана. Свему је претходио вербални сукоб, који је започео још на Зеленом венцу.Младеновић не жели да коментарише немио догађај, јер како каже, није био присутан. Али, напомиње да се на снимку са безбедносних камера, који се врти на Интернету, види да од уласка у аутобус до конфликтне ситуације и Милошевог и Даниловог изласка пролази 9,5 секунди.

- Милошеви другови су измерили да је потребно минимум пет секунди да се уђе најбрже у аутобус и изађе пре него што се врата затворе - наставља Младеновић.

- Зашто те четири секунде мењају живот двојици клинаца који заједно имају 120 килограма? Питање је да ли су могли било кога да угрозе. Свађа на јавним местима у граду има свакодневно, па се никада није подигла толика прашина. Пише се о њима као да су у најмању руку Бин Ладенови помагачи, разапињу се у свим медијима. Плашим се да је неко на свему томе сакупљао политичке поене.Милошев отац подсећа да је недавно нападнута лекарка на радном месту и да је нападач који јој је сломио нос и повредио ногу добио само прекршајну пријаву и да су у новинама објављени само иницијали

- Ми за дотичног господина Панчића никада нисмо чули, први пут тек кад нас је позвао адвокат и рекао да је Милош ухапшен - наставља наш саговорник.

- Њему и Данилу ће суђење бити веома брзо и као родитељ мислим и надам се да је брига судија да се оно што пре одржи, како би ова два дечака наставила школовање и нормалан живот.

Антрфиле : Другови

Милош је омиљен, а његово друштво из одељења заједно са разредним старешином је хтело да га посети у притвору у Централном затвору, као и другови из основне школе, али то није дозвољено - каже Звонко Младеновић. - Данило је одличан ђак, уписао је Машински факултет и као и мој Милош није конфликтна личност.
Н. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси