Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Потврђена пресуда "Правди"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 09. 2010.

Извор: Б92

Потврђена пресуда "Правди"


Београд - Апелациони суд у Београду потврдио пресуду Другог општинског суда када су осуђени дневни лист “Правда” и главни уредник Предраг Поповић.

Тужбу против њих поднео је бивши шеф владиног Бироа за комуникације Владимир Поповић, због измишљене изјаве Миле Ђинђић да је Зорана Ђинђића убио пријатељ.У јануару 2009. на насловној страни “Правде” објављен је наслов „ИСТИНА: Мила Ђинђић открива своја сазнања, Зорана је убио његов пријатељ“ и уз слику Зорана Ђинђића, његове мајке Миле, објављена је слика Владимира Поповића.

Иако у тексту мајка убијеног премијера Зорана Ђинђића, Мила Ђинђић, нигде не каже ништа слично, већ да је њен син био пријатељ с Владимиром Поповићем, главни и одговорни уредник “Правде”, Предраг Поповић је, како се наводи, наложио да се измисли изјава Миле Ђинђић и директно оптужи Владимир Поповић.

И поред тога што је Мила Ђинђић и лично и преко адвоката инсистирала од уредништва листа да се објаве деманти, то никада није урађено.Ова пресуда је постала правоснажна још пре 6 месеци, а обавеза тужених да солидарно исплате 311.000 динара и припадајућу камату није испуњена до данас.

Како се наводи у саопштењу адвокатског тима Владимира Поповића, то је опробани рецепт таквих медија јер је у међувремену наводно промењена власничка структура, смењен је главни уредник Предраг Поповић, рачун предузећа је отеран у блокаду док се пословање обавља преко других рачуна а лист наставља да излази.
Б92

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси