Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оптужница за напад на Теофила Панчића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 08. 2010.

Извор: Прес

Оптужница за напад на Теофила Панчића

Београд - Прво основно тужилаштво у Београду поднело је оптужни предлог против Милоша Младеновића и Данила Жуже због насилничког понашања према новинару недељника „Време“ Теофилу Панчићу, коме су нанели лакше повреде, изјавио је портпарол Републичког тужилаштва Томо Зорић.



- Тужилаштво је предложило да им се продужи притвор. Они су извршили насилничко понашање према оштећеном Панчићу, знатно нарушили спокојство грађана и теже реметили јавни ред и мир - рекао је Зорић агенцији Бета.

Он је објаснио да је за кривично дело насилничко понашање запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

- Став тужилаштва, када је у питању заштита новинара, потпуно је јасан и ми смо врло експлицитни по том питању. Новинари сада уживају кривично-правну заштиту и тужилаштво ће увек реаговати када они буду нападнути и тражити одговарајуће казне за одговорне и процесуирати их - истакао је Зорић.

Додао је да би оптужни предлог за напад на Панчића требало да буде опомена свима којима се не свиђа писање, извештавање или нечији новинарски рад, да такве ствари у Србији не смеју да се догађају, јер ће тужилаштво реаговати.

Младеновић и Жужа се терете да су 24. јула око 23 сата у Земуну, у аутобусу јавног превоза на линији 83, по претходном договору напали Панчића и ударали га шипком и рукама.

(АГ.)

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси