Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Сутомору нападнут и вређан новинар крагујевачке Светлости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 08. 2010.

Извор: Данас

У Сутомору нападнут и вређан новинар крагујевачке Светлости


Крагујевац - Сталног сарадника крагујевачког недељника Светлост Дејана Михајловића физички је напало обезбеђење кафића „Махито“ и нанело му лакше телесне повреде, а полиција која се убрзо појавила уместо да га заштити, претила му је, вређала га и псовала на националној основи, саопштено је јуче из тог недељника.

„Михајловића, који је у Сутомору припремао репортажу о ноћном животу у том црногорском граду обезбеђење кафића напало је 17. августа ове године у два сата после поноћи“, наведено је у саопштењу које је потписао генерални директор и главни и одговорни уредник листа Светлост Ранко Милосављевић.

Милосављевић сматра да је такво понашање црногорске полиције без преседана у цивилизованом свету и поставља питање како би се провео у сличној ситуацији обичан грађанин ако је новинар на задатку, са уредно издатом прес легитимацијом добио батине, коме су претили и вређали како обезбеђење тако и црногорска полиција.

Директор и уредник наводи и да је о нападу на новинара недељника „Светлост“ обавестио Удружење новинара Србије, као и да је упутио протест Министарству унутрашњих послова Црне Горе.
Тањуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси