Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Немој да ти сломим апарат!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 08. 2010.

Извор: Курир

Немој да ти сломим апарат!


Шеф обезбеђења и лидер синдиката Независност у параћинској стаклари јуче претио новинарима да ће им поразбијати фотоапарате ако га буду сликали

Параћин - Покушај НВО Алтернативни парламент грађана да јуче испред „Српске фабрике стакла“ у Параћину одржи конференцију за новинаре претворио се у скандал!Шеф службе обезбеђења у стаклари Боривоје Јевтић, који је у овој фабрици и председник синдиката Независност, напао је новинаре.

Наиме, дописници београдских медија РТС, Блиц, Политика и Курир, као и новинар параћинске телевизије, дошли су на конференцију за новинаре коју је поводом отпуштања двојице радника, Микице Симића и Горана Стаменковића, такође синдикалних лидера у стаклари, организовала НВО Алтернативни парламент грађана.

Новинари су од Јевтића затражили коментар о ситуацији у стаклари и питали га да ли ће синдикалне организације овог предузећа подржати своје колеге које су остале без посла и при том су покушали да га фотографишу. Јевтић, видно љут, запретио је да ће одузимати и ломити фотоапарате уколико их не уклоне.

- Ако ме сликаш, разбићу ти фотоапарат! Не дам ти дозволу да ме фотографишеш! - викао је Јевтић на дописницу Политике, видевши да држи фотоапарат у руци.

НВО Алтернативни парламент грађана заказала је испред стакларе конференцију за новинаре како би саопштила да даје пуну подршку отпуштеним синдикалцима овог предузећа Симићу и Стаменковићу. Међутим, окупљање представника ове организације и новинара спречило је обезбеђење фабрике, а улазе у зграду стакларе чувало је десетак полицајаца. Како би се након претњи шефа обезбеђења Боривоја Јевтића избегао већи инцидент, конференција за новинаре је одржана у оближњем парку испред стакларе.

- Ово је преседан и никада се у Параћину није догодило да неко не може да одржи конференцију за новинаре на неком месту у овом граду, посебно ако је скуп пријављен - изјавио је Милан Илић, председник Алтернативног парламента грађана.

Подсетимо, Микица Симић је добио отказ јер је на локалној телевизији изјавио да радници „Српске фабрике стакла“ већ 13 месеци немају оверене здравствене књижице и не могу да се лече, а да им стаж није повезан од 2003. године. Већински власник стакларе од прошле године је „Србијагас“.

Антрфиле : Отпуштање синдикалаца преседан у Европи

- Србија би могла бити забележена као једина земља у Европи која је своју транзицију обележила забраном говора и рада синдикалним руководиоцима - изјавио је јуче Милан Илић, председник НВО Алтернативни парламент грађана.
М. С.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси