Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Трећи дан гладовања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 07. 2010.

Извор: Политика

Трећи дан гладовања

Настављен протест у „Дневник холдингу”


Радници новосадског предузећа "Дневник холдинг" наставили су и јуче штрајк, а двојица међу њима и штрајк глађу који је ушао у трећи дан.

Радници кажу да им још увек нису испуњена обећања о исплати дела заосталих зарада и неуплаћених доприноса, те да им руководство предузећа и Влада Војводине не дају ни гаранције да ће њихови захтеви бити испуњени.

Влада Војводине је прошле седмице позвала раднике да се врате на посао, наводећи да ће бити обезбеђ ени услови за рад и исплаћена дуговања. Такав план за излазак "Дневник холдинга" из дугогодишње кризе је, по речима чланова Владе, требало да буде финансиран продајом једног објекта у власништву предузећа, али је сада и то застало због нерешених имовинскоправних односа над тим објектом.

Председник штрајкачког одбора и један од штрајкача глађу Стева Томин изјавио је да тренутно радницима нико не жели да каже када ће им бити исплаћена дуговања.

– Све ово почиње да личи на каприц Владе Војводине. Не желимо да кажемо да они ништа не раде, али ниједно обећање које су нам до сада дали нису испунили – казао је Томин, најављујући да ће ових дана још радника ступити у штрајк глађу, као и да је могућа даља радикализација њиховог протеста.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси