Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Молба и пад
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 07. 2010.

Извор: Прес

Молба и пад


Коментар дана - Светомир Марјановић

Није лако одбити председника. Кад те лепо замоли, преко својих сарадника. Јер, како одбити председника и његове сараднике! Не иде то...

Тадићеви сарадници замолили су медије да не објаве вест да је хрватски председник Иво Јосиповић пао док је силазио низ степенице Хале спортова у Суботици! И наравно, готово сви медији су изашли у сусрет овој молби. Јер, где да одбијеш сараднике председника...

А председник Јосиповић је пао низ клизаве степенице док је помагао једној старијој госпођи. И ништа му није било јер се овај, очигледно љубазни човек, спретно дочекао. Али, као и да није пао јер тога није било у готово свим медијима. Јер, сматрају сарадници председника, Србија не треба да прича о томе како је председник Хрватске пао у Србији! Јер Срби се смеју ономе ко падне, а није лепо смејати се председнику Хрватске који нам је дошао у госте.

Сарадници председника верују да председник Хрватске није дошао у Србију да падне, већ да заједно са нашим председником почне да решава нагомилане проблеме између наше две земље. Зато је, верују сарадници председника, важно да се прећути да је председник Хрватске пао.

Али, има и оних који нису услишили молбу, па су и у Хрватској чули да им је председник пао у Србији. И мајка председника Хрватске одмах је позвала сина да га пита да ли је све у реду. И овај мирни, фини и љубазни човек смирио је мајку рекавши јој да је све у реду и да се лепо проводи у Србији. А колико је самом Јосиповићу значио овај пад показао је на крају посете, кад се нашалио на свој рачун и рекао да је снимак пада хит на Јутјубу. За разлику од сарадника нашег председника.

Ако су сарадници председника овако реаговали на Јосиповићев пад, каква ли ће бити следећа молба. Ко зна шта би одговорили да их је неко питао да ли ће председник Хрватске да се извини Србима за злочине који су Хрвати починили током рата. Наш председник им се неколико пута извинио. Или да је неко, не дај боже, приметио да током посете хрватског председника нигде не видесмо министра спољних послова Вука Јеремића, кога су ономад истерали из Србије кад је долазио Иво Санадер.

И зна ли председник шта су уопште његови сарадници тражили од медија? Вероватно зна, он их је бирао. Он је председник Србије. Он све зна!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси