Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нека чека Анђелина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2010.

Извор: Данас

Нека чека Анђелина

Холивудска глумица Анђелина Џоли је жена коју већина мушкараца на свету ни у чему не би одбила. А ни многе жене. Међутим, Жељко Митровић јој је рекао „историјско“ не.





Вест која је ових дана „узбуркала“ јавност у Србији јесте да је власник компаније Пинк Филмс Интернатионал Жељко Митровић одбио да са овом холивудском звездом сарађује на снимању њеног филма о рату у Босни, „у којем је српски народ стављен у негативну конотацију“. „Имао сам велике симпатије према Анђелини Џоли и веома сам поштовао њен лик и дело. Нажалост, она је препуна предрасуда о Србима. Не желим да будем део нечега што представља Србе као вечито лоше момке. Не желим и нећу“, изричит је био Митровић.

Прва асоцијација на Жељка Митровића у земљи, али и у региону, јесте да је он власник најгледаније комерцијалне телевизије у Србији, телевизије Пинк. Уз ову телевизију, која има своје огранке и у региону, Митровић је власник и још десетак компанија у оквиру Пинк медиа гроуп, међу којима су и издавачка кућа Ситy рекордс, авио превозник Аирпинк, Пинк филм интернационал, Радио Пинк. Има удео и у власништву националне ТВ Авала.

Рођен је 1967. у Београду. Одрастао је у Земуну, где је завршио основну школу и гимназију, након чега је дипломирао права. Један је од оснивача рок групе Октобар 1864, у којој је свирао бас гитару. Како је једном истакао, желео је да се упише на џез академију Беркли, па је, како би прикупио новац за школовање, 1988. основао музички студио. Убрзо потом основао је радио станицу, па 1993. телевизију.

Програм ове телевизије од почетка је оспораван у јавности, углавном због заступљености популарне фолк музике, која се оцењује као кич. „Да бисмо причали да ли грађани траже кич, требало би прво да дефинишемо кич, да знамо ко одређује критеријуме и шта људи, који користе ту реч, раде у медијима. Увек постоји дилема да ли повлађујемо лошем укусу или формирамо лош укус“, рекао је раније власник Пинка.

Митровић је једно време био члан Југословенске левице (ЈУЛ), од 1996, али тврди да веза са политиком није утицала на рад његове компаније, јер је политику користио „више као кишобран него што је имао амбицију да у њој учествује озбиљно“.

Пре три године је у једном интервјуу рекао за себе да је „тежак милијарду евра“, да воли да крстари Јадраном својом јахтом и да на пословне састанке често путује једним од својих пет авиона. У слободно време још свира бас гитару и бави се наутиком. Два пута се женио и из сваког брака има по двоје деце.

Бојан Цвијић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси