Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  На столу план за излазак из кризе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 07. 2010.

Извор: Дневник

На столу план за излазак из кризе


Радници „Дневник холдинга" радикализовали штрајк

Радници новосадског “Дневник холдинга” радикализовали су јуче свој штрајк и блокирали улаз у предузеће генералној директорки Јасмини Машуловић. Радници су у петак ступили у генерални штрајк због више неисплаћених зарада и чињенице да им се не уплаћују здравствени доприноси.

Улаз директорки радници су блокирали јер сматрају да је она низом својих потеза нанела штету предузећу.Синдикално вођство “Дневник холдинга” се потом састало с покрајинским секретаром за рад и запошљавање Мирославом Васиним, који је од њих затраж ио да прекину штрајк и прихвате план за излазак предузећ а из кризе.

Васин је рекао да ће у наредним данима бити продат један објекат који припада “Дневник холдингу” и да ће се од тог новца купити нова штампарска машина, обезбедити репроматеријали за рад и исплатити део заосталих плата. Он није желео да расправља о раду генералне директорке предузећа и упутио је синдикалце да о томе разговарају с Управним одбором фирме.

Први човек синдиката Стева Томин је навео да ће се радници о предлогу Владе Војводине изјаснити данас.Иначе, Влада Војводине је јуче дала подршку предлогу да “Дневник холдинг” добије статус предузећа у реструктурирању. Реструктурирање је посебан програм Агенције за приватизацију за велика предузећа која нису успела да се приватизују, у који су у Војводини до сада ушли тек новосадски “Петар Драпшин” и “Новкабел”, “Мајевица” из Бачке Паланке, те пољопривредна добра из Гакова и Алексе Шантића.

У саопштењу са седнице се наводи да Влада Војводине сматра да ће се давањем статуса предузећа у реструктуирању створити услови за рационалније пословање, покретање производње и ефикасније измирење обавеза према повериоцима.

Васин је радницима објаснио да ће реструктурирање предузећа значити укидање блокаде рачуна, замрзавање обавеза према повериоцима док из сопствених извора не буду могле да буду сервисиране, те квалитетнији социјални програм.
В. ЧВ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси