Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дневник холдинг и даље у штрајку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 07. 2010.

Извор: Данас

Дневник холдинг и даље у штрајку

Нови Сад - Иако је Влада Војводине Дневник холдингу пребацила прошле среде шест милиона динара, а сви запослени јуче добили половину плате, око седамдесетак радника, од 165 радника, Дневникове штампарије су јуче званично отпочеле штрајк.




И јуче су као и претходних дана уз пиштаљке и трубе дошли пред зграду Владе и Скупштине Војводине са захтевом да им дају паре за исплату свих заосталих плата и уплате здравствено осигурање. Поједини радници Дневник холдинга, попут оних из сектора Новине и часописи, јуче су добили тек аконтацију прошлогодишње јулске плате, док радницима штампарије плате касне пар месеци. Радници штампарије су последњу исплату дела плате добили пре две недеље, остали радници холдинга нису, али су и поред тога штрајком спречили излажење листа Дневник.. Овом захтеву придодали су и захтев за сменом в.д. директора Дневник холдинга Јасмине Машуловић. Због овог незаконитог штрајка лист Дневник се од тада штампа у Форуму.

Ово је трећи пут ове године да лист Дневник и поред чврстог уговора не штампају, па је нејасно докле ће штрајкачи тражити незарађене плате. Јуче је председник синдиката Дневник холдинга Стеван Томин са представницима Владе Војводине договорио да се под хитно одржи седница Управног одбора Дневник холдинга на којој ће се размотрити њихови захтеви.

М. У.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси