Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Плату нису примили од фебруара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 07. 2010.

Извор: Блиц - Србија

Плату нису примили од фебруара


Почео штрајк запослених у Радио Смедереву

Смедерево - Запослени у Радио Смедереву ступили су у штрајк због неисплаћених плата, неуплаћених доприноса и неиспуњавања обавеза новог власника предвиђених социјалним програмом. Последњи новац који су видели јесте део фебруарске плате, а и он је, кажу штрајкачи, исплаћен селективно.

Средином децембра Милан Лукић, смедеревски бизнисмен и лидер групе грађана „Коалиција за боље Смедерево“, купио је, како је тада рекао, „за сина Марка“ Радио Смедерево. Радио има 17 запослених, најстарији је електронски медиј у Подунавском округу и у власништву има објекат од око 600 квадрата у центру Смедерева. После вишемесечног кашњења плата, запослени у Радио Смедереву су се обратили Агенцији за приватизацију тражећи да преконтролише испуњавање уговорних обавеза. На адресу Марка Лукића стигло је упозорење Агенције, с обзиром на то да нису извршене уговорне обавезе, пре свих она по којој је у периоду од пет година дужан да обезбеди континуитет пословања фирме. Пошто од упозорења није било ефекта, почетком прошле недеље запослени су најавили штрајк.

- Истог дана када смо најавили штрајк мени је уручен отказ. У решењу о отказу пише да нисам остваривао очекиване резултате на пословима руководиоца маркетинга на које сам распоређен од 15. фебруара, а ја сам до половине априла био директор, а тек у јуну сам добио решење о новом радном месту - каже Милан Петровић, заменик председника штрајкачког одбора.

Иван Дулић, актуелни директор, каже да је, осим отказа, поднео и кривичну пријаву против Петровића.

- Поднео сам пријаву због несавесног пословања и тешке повреде радне дужности. Он је Радио Смедерево одвео далеко испод нуле својим поступцима - каже Дулић.И бивши директор Милан Петровић поднео је кривичну пријаву против Дулића. Што се тиче селективних исплата, Дулић тврди да су све исплате које је он одобрио ишле преко рачуна. Кашњење плата Дулић објашњава тешком материјалном ситуацијом у коју је Радио дошао и због тога што локална самоуправа не испуњава уговорне обавезе. Нови директор тврди и да није тачно да је већина запослених у штрајку.

М. ЂОРЂЕВИЋ

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси