Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рођендан Интернет портала РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 06. 2010.

Извор: РТС

Рођендан Интернет портала РТС-а

Hајбољи сајт у категорији вести и информација, сајт Радио-телевизије Србије прославља други рођендан, односно датум када се појавио у, новом, редизајнираном издању.


За само годину дана сајт РТС-а преузео је примат у онлајн извештавању према оцени часописа за компјутере PC Press. После прошлогодишњег "пласмана" међу осам најбољих доспео је на прво место.


Прегледност, одлична организација информација и преузимање емисија као згодан додатак, само су неке од категорија због којих је сајт РТС-а постао водећа српска веб адреса, речено је у образложењу часописа PC Press.

Сајт се издвојио од конкуренције, јер је, кажу стручњаци, осмишљен од почетка и сада на прави начин извештава о најактуелнијим домаћим и светским догађајима.

Као део Информативног програма РТС-а, редакција функционише према професионалним стандардима јавних сервиса и у складу са природом Интернета.

У анкети коју смо спровели у мају и јуну од 15.833 посетиоца сајта РТС-а њих 43,86 одсто свакодневно најактуелније информације добијају управо на том сајту. Неколико пута недељно сајт чита 24 одсто посетилаца, а њих 11 одсто су се први пут нашли на страницама Медијског јавног сервиса.

Међу најчитанијима су спорт са 28 одсто и вести са 26 одсто анкетираних читалаца. Више рубрика током посете сајту чита преко 17 одсто посетилаца.

Иако далеко више мушкарци, чак 75 одсто посећују сајт, разноврсна понуда, која се огледа у простору посвећеном филму, музици, стилу, свету познатих, здрављу и занимљивостима привлачи већу пажљу припадница лепшег пола.


На питање колико вам се допада сајт РТС-а, највећи број анкетираних посетилаца, њих 6.393 дало је врло добру оцену. Од 4.417 читалаца, сајт је добио највишу оцену.


Популација која највише чита странице Интернет портала РТС-а је од 14 до 24 године, односно 37,14 одсто. После њих сајт са 30,13 одсто начешће посећују млади од 25 до 34 године.

Љубитељи спорта, у овом тренутку, највише се радују, јер на страници Резултати уживо могу да прате утакмице са Светског првенства у фудбалу, али и сва остала најважнија спортска дешавања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси