Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ВАЦ ће повратити половину новца?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 06. 2010.

Извор: Б92

ВАЦ ће повратити половину новца?

Берлин - Немачка медијска група ВАЦ моћи ће да спаси највише половину новца од 120 милиона евра које је уложила у Србији, пише "Хамбургер Абендблат".


У тексту се, такође, наводи да ВАЦ "продајом (удела) у најбољем случају може да добије половину од 120 милиона инвестираних у Србији".

Дневник помиње и могућност да би овим губитком могла да буде погођена и Европска банка за обнову и развој, која се 2008. са сумом до 40 милиона евра укључила у послове ВАЦ-а у источној и југоисточној Европи.

Међутим, према писању тог листа, представница Европске банке за обнову и развој је саопштила да ова институција губитке неће имати.

Банка није желела да образложи зашто је то немогуће, нити да саопшти колику је тачно суму уложила у активности ВАЦ-а у Србији.

Лист подсећа да је председник те банке Томас Мироу, некадашњи кандидат за градоначелника Хамбурга (који има статус федералне јединице), као социјалдемократа, партијски пријатељ шефа ВАЦ-а, такође некадашњег политичара Бода Хомбаха.

Медијска групација ВАЦ купила је више од 62 одсто деоница Вечерњих новости, које ће након преузимања продати, потврдио је члан менаџмент тима ВАЦ-а задужен за логистику Петер Ланге.

Ланге листу Данас није желео да прецизира коме је та компанија платила за преузимање акција, али је навео да се ради о једном српском пословном човеку који има функцију да ради као посредник.

Он је навео да је намера ВАЦ-а да што пре прода све акције у свим компанијама, укључујући и Штампа систем. Говорећи о пословној сарадњи са српским бизнисменима, Ланге је истакао да су прекинути сви односи са Станком Суботићем Цанетом када је доспео на Интерполову црвену листу, а на питање да ли та компанија сарађује са Миланом Беком није желео да одговори.

Бета, Данас



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси