Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бајаловић: ВАЦ без дозволе за Новости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 06. 2010.

Извор: Прес

Бајаловић: ВАЦ без дозволе за Новости

Београд - Председник Комисије за заштиту конкуренције Дијана Марковић-Бајаловић изјавила је јуче за Прес да та комисија није дала дозволу немачкој медијској групи ВАЦ да може да постане и већински власник „Вечерњих новости“.




- Комисија никада није дала дозволу ВАЦ-у за концентрацију капитала у „Новостима“, јер никада није било јасно ни ко преузима, ни ко продаје „Новости“ - изјавила је Бајаловићева.

Поводом информација да је ВАЦ ипак постао власник 24,9 одсто „Новости“, председница Комисије Дијана Марковић-Бајаловић каже да „све што је испод 25 одсто акција не омогућава ВАЦ-у контролу над тим листом“.

- То се не може сматрати концентрацијом капитала, ако је то тако. Ми немамо сазнања колико су заиста преузели акција. Новости су отворено акционарско друштво чије се акције котирају на берзи. Чим се пређе 25 одсто акција, они имају обавезу да упуте јавну понуду за преузимање остатка акција - каже Бајаловић.

С друге стране, представник ВАЦ-а у Србији Петер Ланге наводи да ће после фирме „Ардос“ ВАЦ ускоро преузети и преостале две фирме код којих се налази још 37 одсто акција „Новости“, „Тримакс инвестментс“ и „Карамат холдингс“, а онда све акције продати! Он је негирао наводе правних заступника фирми власника „Новости“ да ВАЦ противправно покушава преузме већински пакет акција ових дневних новина. Адвокати трвде да ВАЦ нема кључни документ, решење Комисије за заштиту конкуренције да поред власништва у Политици и новосадском Дневнику могу да постану и власници Новости.

Е. П.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси