Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министарко, огласите се! (нападнут је АЛО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 05. 2010.

Извор: Ало!

Министарко, огласите се! (нападнут је АЛО)

Министарство правде и Виши суд у Београду званично досад нису покренули ниједну истражну радњу по службеној дужности да се открију стражари који су напали фоторепортера „Ало!“ Масанорија Јоши-ду 13. маја, пред почетак суђења хулигану Велибору Дуњићу, осуђеном на осам го-дина затвора за покушај убиства Андрије Чогурића на сплаву „Калипсо“.



Ни сам председник Вишег суда господин Драгољуб Албијанић, који је скупио храброст и први осудио Легију на 40 година затвора због убиства Ивана Стамболића, није нашао за сходно да преиспита напад на фоторепортера „Ало!“, али и покрене дисциплински поступак и казни одговорне. Наиме, наш фоторепортер је од Драгољуба Албијанића, председника Вишег суда у Београду, дан раније добио дозволу за фотографи сање у згради суда. Јошида је на уласку обезбеђењу показао акредитацију да може да фотографи ше. Затим је упућен на први спрат, пред судницу број 8.

Ту је сачекао долазак оптужених Велибора Дуњића, Уроша Аврамовића и оштећеног Андрију Чогурића. Нико од присутних није се побунио што је фоторепортер фотографи сао тада оптужене, осим вође навијача Црвене звезде Велибора Дуњића. На његове повике: „Шта овај ради? Склоните га од мене! Нећу да се сликам“, стражари су по команди опколили нашег фоторепортера, одузели му апарат и из њега извадили меморијску картицу. У нападу хистерије, један од стражара га је ухватио за кошуљу и ударио по глави и рамену. Док је Јошида тражио да му врате картицу, један од стражара му се обратио цинично: „Ајде, бриши бре, Јапанац! Нема ништа од картице, нећеш је никад више добити.“ Затим су га као затвореника ухватили под руку и испратили га до излаза из зграде.

Редакција „Ало!“ јуче је и званично упутила министарки Снежани Маловић примедбу на рад представника Министарства правде, као и одељењу за надзор у судовима поменутог министарства.

Антрфиле : Имамо право да знамо:


1. Због чега је припадник страже напао нашег репортера који је имао дозволу за фотографисање у суду?

2. Зашто су радници Министарства правде онемогућили нашег фоторепортера да обавља посао?

3. Зашто су радници Министарства правде псовали и на националној основи вређали нашег фоторепортера?

4. По којем основу су стражари одузели фоторепортеру „Ало!“ фотографску опрему без икаквог записника о одузимању?

Е.А.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси