Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шта са локалним телевизијама?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 04. 2010.

Извор: РТС

Шта са локалним телевизијама?

Министарство културе демантовало писање "Политике" да ће европски стручњаци које је ангажовало то Министарство сугерисати оснивање регионалних јавних сервиса у Србији, који би се финансирали из претплате.



Лист "Политика" у данашњем броју објавио је да ће европски стручњаци које је ангажовало Министарство културе сугерисати оснивање регионалних јавних сервиса у Србији, који би се такође финансирали из претплате.

Један од тројице ангажована стручњака, изненађен је детаљима који су изнети у тексту и тврди да препоруке још нису готове.

Када буду - о њима ће се најпре, каже, разговарати са представницима Министраства културе, а касније и са заинтересованим странама.

"Прочитао сам текст, не знам одкуда те информације. Препоруке још нису готове, а биће достављене најмање за седам дана", рекао је за РТС Андреј Змечек, председник Института за медије.

У Министраству су такође изненађени текстом, јер препоруке очекују тек после празника. Уз помоћ Брисела су ангажовали стране експерте, јер, како кажу, домаћи стручњаци нису могли да се усагласе о многим питањима значајним за медијску сцену.

Ипак, у Министраству кажу да неће заобићи ставове домаћих познавалаца медија, који ће, пошто документ стигну, о њима дискутовати.

"Оног моментра кад стигну, ми ћемо у сарадњи са ОЕБС-ом органиозовати округле столове и они ће бити основа за писање националне стратегије", рекла је помоћник министра културе за медије Наташа Вучковић-Лесендрић.

Од стручњака је тражено да стање медија у Србији упореде са Немачком, Аустријом и Данском, па би у препорукама требало очекивати добра медијска решења из тих земаља.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси