Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији добили “Владу”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 02. 2010.

Извор: Вечерње новости

Медији добили “Владу”


Савет за штампу, прво саморегулаторно тело на медијској сцени Србије, добио је јуче управни одбор.

На конститутивној седници потврђени су предлози оснивача - Асоцијације медија, “Локал преса”, НУНС и УНС, и за чланове су изабрани: Драган Бујошевић, Манојло Вукотић, Срђан Радуловић, Сафета Бишевац, Димитрије Боаров, Љиљана Смајловић, Петар Јеремић и Владан Филипчев.

Мандат чланова УО Савета за штампу је четири године, колико и њихових заменика: Тамаре Скрозе, Филипа Шварма, Милорада Ивановића, Александра Ђивуљског, Славише Лекића, Слободана Стојичевића, Стојана Марковића и Бранка Жујовића.

УО Савета донео је одлуку о расписивању јавног позива за избор три члана и три заменика који ће представљати јавност у раду Комисије за жалбе. Овај позив биће објављен на страницама дневних листова, окупљених око Асоцијације медија, у уторак 16. фебруара, а биће отворен 30 дана од објављивања.

После избора представника јавности биће конституисана комисија за жалбе, у чијем раду ће учествовати и чланови УО и њихови заменици.

Конститутивној седници Савета за штампу присуствовао је и Хакон Бланкенборг, амбасадор Норвешке у Београду, земље која је дала значајан допринос у формирању Савета за штампу.

Антрфиле : Надлежност


Савет за штампу пратиће поштовање Кодекса новинара Србије у штампаним медијима и решаваће представке појединаца и институција поводом конкретних садржаја штампаних медија. Савет ће се бавити и медијацијом између оштећених појединаца, институција и редакција и износиће јавне опомене када је констатовано кршење етичких стандарда утврђених Кодексом новинара Србије.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси