Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ХРТ и даље без директора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 02. 2010.

Извор: Dnevnik

ХРТ и даље без директора


Загреб: Програмско веће ХРТ није успело да изабере новог главног директора.

Кандидат за директора ХРТа Вељко Јанчић, који је ушао у пети, последњи круг гласања, није добио потребну двотрећинску већ ину чланова већа, како би постао наследник Вање Сутлића.

За Јанчића, који је иначе уредник емисије "Хрватска уживо", у петом кругу је гласало шест чланова већа, док их је четворо било против, пише "Јутарњи лист". Јанчићу је било неопходно осам гласова како би био изабран за новог директора, до тада на челу телевизије остаје врш илац дужности директора Јосип Поповац. Јанчић је претходно прошао кроз четири круга гласања, а највећа конкуренција му је био Дамир Новинић.

У првом кругу од 15 пријављених кандидата, гласове су добили Јанчић (4), Новинић (3), Иванка Лучев (2) и Фрањо Малетић (1).У другом кругу у медијима фаворизовани Фрањо Малетић остао је без иједног гласа, Лучев је добила један глас, а Новинић и Јанчић по четири. Изједначено је било и у трећем кругу, где је од три кандидата Лучев опет добила један глас, а Јанчић и Новинић по четири. У четвртом кругу су остала само два кандидата од којих је Јанчић са пет гласова отишао у последњи, пети круг. Новинић је добио четир гласа.У последњем кругу чланови већа су се изјашњавали само за Јанчића, за и против.

Очекује се да ће програмско веће ХРТа ускоро расписати нове изборе за директора те радиодифузне установе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси