Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђукановић од „ДАНА“ добија 14.000 евра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 02. 2010.

Извор: Преглед

Ђукановић од „ДАНА“ добија 14.000 евра


Подгорица - Подгорички дневни лист „Дан“ кажњен је са 14.000 еура по тужби црногорског премијера Мила Ђукановића због преношења текстова из београдске „Арене“ о кријумчарењу Молдавке С.Ч. из 2003.

Виши суд у Подгорици је потврдио пресуду Основног суда којом је дневник „Дан“ кажњен јер је из „Арене“ пренео текст у којем је објављено сведочење Молдавке С.Ч. пред истражним судијом, а премијер означен као учесник афере.

Суд је у образложењу пресуде навео да су објављене „неистините чињенице које штете угледу“ премијера Ђукановића, а које су „могле довести до тешких последица за оштећеног“.

Оцењено је да је циљ преношења спорних текстова био да се „поспешује и оживљава афера секс-трафикинг и тужилац Ђукановић у њој, као особа која је учествовала у читавом поступку“. Афера кријумчарења Молдавке С.Ч. почетком 2002. уздрмала је власт у Црној Гори, а њен епилог је био обустављање поступка против осумњичених.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси