Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ускоро и директна укључења из Топлице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 02. 2010.

Извор: Правда

Ускоро и директна укључења из Топлице


Прокупље – Крајем протекле године, 15. децембра 2009. године, и званично су почела са радом дописништва Јавног сервиса Радио телевизије Србије у Прокупљу и Куршумлији.

Тиме је Топлички округ постао равноправан са другим крајевима Србије када је информисање у питању.У ова два дописништва на подручју Топличког округа раде четири новинара, три сниматеља, два монтажера и једно техничко лице.

– Дописништво ради пуном паром и наши прилози се свакодневно емитују на програму РТС-а, у информативним емисијама, као и у „Јутарњем програму“ и „Србији данас“ – каже уредник дописништва у Прокупљу Драгиша Стојановић.

Он истиче да је за месец дана на програмима РТС-а емитовано више од 60 прилога који су урађени у овим дописништвима, или у просеку два прилога дневно, што је више него у целој протеклој 2009. години.

– Наредних дана очекује се и успостављање директног линка са Београдом, што ће грађанима Топлице омогућити да се директно укључују у програм РТС-а, као што то чине остала 22 дописништва у Србији – истиче Стојановић.

Иначе, једино Топлички округ од свих округа у Србији није имао дописништво РТС-а и линк, а оснивањем дописништва у Прокупљу и Куршумлији и овај крај Србије постао је равноправан у пласирању информација из свих сегмената друштвеног живота.

Дописништво ради у згради пословног центра „Стаменковић“, у БИД зони у Прокупљу, 24 сата дневно, у просторијама где је до сада радила некадашња Радио телевизија Приштине.

Љ. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси