Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Блиц“ међу 200 најбољих у свету
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 02. 2010.

Извор: Блиц

„Блиц“ међу 200 најбољих у свету


Интернет сајт „Блица“ нашао се на 174. месту у свету у традиционалној акцији избора за најбоља онлајн издања штампаних медија у организацији аустралијског сервиса 4imn.com.

Успех „Блица“ још је већи када се анализира објављена листа топ 200 у свету на којој нема ниједног другог медија из Србије и окружења - Мађарске, Словеније, Хрватске, Румуније, Бугарске...„Листа је направљена након анализе три независна индикатора - посете интернет сајту, оцене посећених страница и популарности линкова који воде на страницу. Подаци су узети из три одвојена извора - сајтова за претраживање "Gugla" i "Yahua", kao i "Alekse", сервиса за праћење посећености интернет сајтова“, објашњава Фабио Фатузо, извршни директор компаније 4imn.com.

Ова аустралијска фирма основана је 2005. године, резултате истраживања објављује сваких шест месеци, а у последњем извештају објављеном пре два дана анализирали су преко 7.000 сајтова штампаних медија широм света.

Надмоћност „Блица“ још је очигледнија када се погледа листа најбољих медија у Европи, где је „Блиц“ заузео одлично 67. место, остављајући иза себе такве величине попут швајцарског  „Blika“,  немачког „Tagescajtunga“, аустријских  „Noe kronen cajtunga“ i „Kurira“,  грчких „Elefterotipije“ i „Katimerinija“, италијанског „Il Mesađera“, шпанске „La Vangardije“...


На листи 200 најбољих онлајн новина прво место заузео је „Njujork tajms“, а следе британски „Gardijan“, кинески „Ženmin žibao“, амерички „Ju-Es-Ej tudej“ и шпански „El Mundo“.

Комплетна листа топ 200 у свету налази се на сајту www.4imn.com/top200/.

М. И.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси