Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ из Звечана је сведок времена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 12. 2015.

Аутор: Екипа Ало Извор: Ало

ТВ интервју: Милица Милисављевић Дугалић

ТВ из Звечана је сведок времена

Милица Милисављевић Дугалић, интерпретаторка етномузике Балкана, музичка уредница Телевизије ,,Мост“' са Космета, ауторка и водитељка две емисије „Време за класику“ и „Заједно са ...“. Од 1999. године живи на релацији Београд Звечан и ради оно што најбоље зна…

Какве успомене вас везују за Телевизију Приштина? 

-По завршетку Гимназије у Косовској Митровици као вишегодишњи солиста РТП-а отишла сам у Приштину да бих студирала и певала. Свакодневни одлазак у РТП ми је омогућио да ослушкујем људе који су тамо радили и учим. Другарство и колегијалност током програмских акција и отвореност без обзира на националну припадност су моје најлепше успомене са Телевизије Приштина.

И сами се бавите музиком. Колико вам овај угао гледања помаже приликом уређивања музичког програма? 

-На „Мосту“ негујемо различитост музичких жанрова. Пошто је музика обележила мој живот, спојила сам посао и хоби на моје задовољство и задовољство поклоника моје музике. Моје искуство вокалног солисте је корисно јер помаже да сублимирам искуства стечена наступима и креирање музичког програма, све у циљу да гледаоци буду задовољни разиличитим музичким садржајима.

Колико телевизија у којој радите значи српском народу на Косову и Метохији? 

-Телевизија „Мост“ је сведок и хроничар свих збивања на Косову и Метохији. Зато и има значајан утицај на формирање јавног мњења. Она их пре свега информише о свим важним збивањима и свему битном за опстанак и останак српског народа на овој територији Србије. ТВ „Мост“ из Звечана чува национални идентитет српског народа на Косову и Метохији.

Реците нам нешто више о ауторским емисијама… 

-Кроз моје ауторске емисије покушавам да представим гледалишту све генерације талентованих музичара, од ниже музичке школе до прослављених солиста и оркестара, зато што мислим да се количина талената, енергије и потребе да се нешто изрази кроз музику није променила, иако је турбулентно време са поремећеним системом вредности.

Шта етномузика представља за вас и како се родила љубав према тој врсти музике? 

-Одрасла сам у кући у којој се певало и у којој се слушала добра музика. Разни музички правци су утицали на мене и мој живот. Певајући разне музичке жанрове кроз дугогодишње стваралаштво, највећу радост осећам када певам традиционалну музику, етнонаслеђе које носим у генима. О Косову се мора певати, а ја својом интерпретацијом старих, заборављених песама негујем сећање на ту раскошност и на то ко смо и одакле смо, да се не заборави!

Филиграни с југа

Планови су везани за промовисање мог новог ЦД-а „Филгирани с југа“ у издању ПГПРТС-а. У оквиру промотивне турнеје, која већ узима маха, припремам уговорене солистичке концерте на манифестацији „Дани Балкана“ у Минхену са репертоаром балканске традиционалне музике. Након Минхена следе солистички концерти у Копенхагену, Женеви, Тивту, Шапцу, по Косову...

Чаробни Тркуља

Ко вас је посебно импресионирао од људи са којима сте разговарали? 

-До сада је на мене најјачи утисак оставио сусрет и разговор са Слободаном Тркуљом. Он је посебна личност, мултиталентовани инструменталиста и човек специфичних гласовних могућности. То што је самоук, а притом свира 17 инструмената, фасцинантно је. Из њега зраче позитивност и благост. Харизматичност и посвећеност православљу га чине изузетним човеком, који је рођен са мисијом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси