Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови брутални медијски напад - сад за Вучића траже снајпер!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 12. 2015.

Извор: www.informer.rs

Нови брутални медијски напад - сад за Вучића траже снајпер!

Опскурни магазин "Таблоид" Милована Бркића, познат по томе што објављује најгоре гадости о свима са јавне сцене који му нису по вољи и не пристају да плате рекет, у последњем броју објавио је текст под насловом "Само снајпер Србију спашава", којим отворено позива на убиство премијера Вучића!

Бркић: Није насиље

Да ствар буде скандалознија, овај отворени позив на Вучићево убиство и убиства других људи из врха државе јуче (у петак) није осудио нико од дежурних бораца за људска права!? У тужилаштву кажу да "никакве информације неће имати пре понедељка".

Насилна паравојска
Нино Брајовић, УНС

"Аутор позива на формирање оружане паравојске која би заменила институције у решавању проблема насиљем".

На позив на убиство премијера нису реаговала ни струковна новинарска удружења, као ни политичке партије. А да је којим чудом у "Таблоиду", на пример, објављен наслов "Само снајпер Пајтића спашава", одмах би се у Србији дигла и медијска кука и НВО мотика.

Главни уредник "Таблоида" Милован Бркић каже за Информер да "није позивао на насиље" и да је само пренео текст који нико други није хтео да објави (!?!).

- Па неће ваљда држава пропасти ако се објави један текст?! Нисам позивао на насиље јер не пише "стрељајте Вучића", мада је у међународном праву оправдано убити диктатора... Не би ме чудило да ме позову на саслушање због овога и зато предлажем да ме испитују Драган Ј. Вучићевић и Жељко Митровић, а Вучић нека гледа кроз огледало, као у филмовима - провоцира Бркић.

Шта пише у тексту

* Ако би неко узео оружје у руке и угрозио безбедност, њихове животе. Онда би се бојали. Онда би било ефекта.

* Будите искрени, да ли вам срце игра при помисли да ће се једног дана појавити неко ко ће сваком ко је оштетио државу Србију вратити метком? Не мора у чело. Нека буде у десну руку. Ипак смо ми хришћани.

* Припрема данашње Србије за ослобођење од злотвора са српским именима и презименима се, нажалост, не може извести без крви.

* Сигуран сам да врсни снајпериста вођен љубављу према отаџбини, уз добру логистичку подршку, може променити црну судбину Србије.

Секретар УНС Нино Брајовић упозорио је јуче да новинарски кодекс налаже да се новинар мора супротставити говору мржње и подстицању насиља.

- То подразумева да се овакви садржаји не објављују у медијима. Овим текстом аутор позива на формирање оружане паравојске која би заменила институције у решавању друштвених проблема насиљем, а то је недопустиво - наглашава Брајовић.

Тужилац да реагује

И уредник портала "Е-новине" Петар Луковић истиче да се оваквим текстом позива на репризу 12. марта 2003. године, кад је убијен тадашњи премијер Зоран Ђинђић.

- Ово је тема за тужилаштво и полицију. Овако се обезбеђује логистичка подршка неком потенцијалном будућем убици и даје простора за величање насиља. Када би, далеко било, негде у САД, Британији или Немачкој неко позивао на убиство премијера или председника, плашим се и да кажем шта би му се десило - закључује Луковић.

Цвијановић: Идиоти дестабилизују Србију

Уредник портала "Стандард" Жељко Цвијановић каже да у Србији почиње дестабилизација државе у којој "свако има своју улогу и нико није наодмет".- Корисни идиоти на веома широкој скали користе се за драстичније ствари, попут претњи и осталих кажњивих подухвата. То је свет с којим се у каснијим етапама не рачуна, тако да бих пре погледао шта се догађа иза димних завеса које подижу. Мислим да је тамо активност врло жива - наглашава Цвијановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси