Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  О улози јавних сервиса сутра у галерији РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 12. 2015.

Извор: РТС, Танјуг

О улози јавних сервиса сутра у галерији РТС-а

Конференција "Улога и изазови јавних медијских сервиса у Европи - РТС и РТВ пред новим почетком" одржаће се сутра у галерији Радио-телевизије Србије.

Како се наводи у саопштењу РТС-а, циљ конференције је отварање дијалога о улози и значају јавних медијских сервиса у савременом демократском друштву и по чему се разликују од комерцијалних медија.

Истовремено, кроз отворени разговор и дебате, говориће се о тренутном стању и променама које се догађају у јавним медијским сервисима.

Током два панела биће речи о опстанку и развоју јавних медијских сервиса кроз примере добре праксе у Шведској и у Хрватској, о изазовима с којима се суочавају два јавна медијска сервиса у Србији после усвајања медијских закона у Скупштини Србије, у августу 2014. години.

Конференција је замишљена као интерактивна дискусија између панелиста и учесника у сали.

На Конференцију су позвани руководство и уредници оба јавна медијска сервиса, представници ресорног министарства, медијске асоцијације, међународне и домаће невладине и владине организације које се баве медијима, медијски експерти, студенти новинарства и представници средстава јавног информисања.

Конференцију организују Јавне медијске установе Радио-телевизија Србије и Радио-телевизија Војводине, у сарадњи са амбасадама Шведске и Хрватске у Београду и уз подршку Делегације Европске уније у Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси