Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зоран Кесић: Гашићева несрећа је што је био снимљен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 12. 2015.

Извор: rs.n1info.com

Зоран Кесић: Гашићева несрећа је што је био снимљен

Аутор сатиричне телевизијске емисије “24 минута” Зоран Кесић рекао је у Новом дану телевизије Н1, да је очекивао да ће министар одбране Братислав Гашић бити смењен након сексистичког коментара упућеног новинарки Б92.

 

Кесић је оценио да је било неминовно да Гашић буде смењен зато што је поменути инцидент снимљен.

“То је једино што је спорно. Мени није спорно што он одаје утисак тако бахатог човека, ја сам као конзумент медија имао такав утисак и пре тога. Гашићева несрећа је у томе што је камера снимила оно што је рекао, пре него што је полиграф утврдио да није то рекао”, сматра Кесић.

Аутор емисије “24 минута” верује и да Гашић није био свестан своје гршеке док га, како каже, неко није позвао и натерао га да се извини.

Он каже и да се у коментарима у јавности може чути питање зашто Гашић није смењен раније због других афера, али сматра да су га те афере свеједно “негде сачекале”.

“Мој став је – само нека иде редом. Мој утисак је да премијер Вучић због тог силног посла и посвећености бољитку и реформама, занемарује да је окружен неспособним људима који штете угледу Владе и земље. Требало би да преиспита своја пријатељства. Уместо пријатеља треба да постави стручне људе. Уместо климоглаваца, људе који имају своје мишљење. Ако је ово почетак онога што је најавио – да ће да се позабави онима који су се преиграли, хајде онда само редом”, поручио је Кесић.

Гост Новог дана, међутим, очекује да ће и после најављене смене министра Гашића, политичари наставити да се односе са истом мером бахатости и осионости.

Ситуација у којој је Гашић изрекао увреду на рачун новинарке Б92 је, према Кесићевој оцени, метафора односи власти не само према новинарима, него и свим грађанима.

“Ако смо клекли клечању смо били склони, али устаће новинари”, верује он.

Он каже да га не би изненадило да неки новинари, за које премијер Вучић каже да су поштени људи, напишу да је новинарка Б92 тенденциозно клекла како би дестабилизовала Владу и тако изазвала државни удар.

“Где је тај новинар који је премијера називао будалом? 'Не иди у Кину десиће се свашта'. Па, кад се није десило свашта, је л' се извинио? Стално говоримо о мањку медијских слобода, а неки имају вишак медијских слобода да говоре шта им је воља, да дижу тензију и притисак свима нама”, подсећа Кесић.

Он каже и да му делује да је цела прича око државног удара договор и намерно дизање тензија, али да не зна зашто је уопште власти у интересу да се то дешава.

“Исти тај новинар Информера и Пинка је и пре годину дана најавио државни удар. Молим да се колега из Информера јавно извини зато што је обмањивао јавност”, навео је Кесић.

Емисије “24 минута” ће и те како бити

Када је реч о његовој емисији “24 минута”, Кесић је поновио да је уговор за 30 епизода са телевизијом Б92 истекао и да сада чека менаџмент те куће да се јави и каже да ли ће наставити сарадњу.

Он каже да има велике амбиције за наредну годину, да планира и кадровска појачања како би емисија била на вишем нивоу, али да остаје да се види да ли Б92 може да одговори на те захтеве.

“Синоћ на протесту, колега из НУНС-а ми је рекао трач да се прича да ми тенденциозно и свесно правимо овај медијски хајп, како бисмо повећали гледаност. Волео бих да ти дођу код мене кући и попију кафу са мојом женом и са мном, па да виде како не могу да спавам због овога што се дешава са емисијом... Као кад имаш лепу емотивну везу, па одједном оде у Америку и чекаш да се врати, а никако време да прође. Ако сувише времена прође можете и да раскинете, а ја не бих волео да се то деси”, казао је Кесић.

Он каже да су многи рекли да је последња епизода “24 минута” у којој је запевао, била заправо “лабудова песма”, али Кесић поручује да они нису у праву.

“Немогуће је да нестане и не треба да нестане, јер велика је потражња за таквом емисијом”, рекао је он.

Кесић каже и да га нико од политичара никада није звао, изузев да комплементира и да зове на пиће у кафану.

“Звао је Расим Љајић да нас похвали што смо зезали Ивана Бауера због поморанџи, и Дачић у кафану да заједно певамо 'Миљацку'. Нисам отишао да певам са Дачићем, јер би то била 'лабудова песма' нашег кредибилитета да касније критикујемо тог истог Дачића”, сматра он и истиче да политичари радо гледају његову емисију, јер ако су у њој, онда знају да имају утицаја и да су под радаром јавности.

Кесић истиче да ће емисије “24 минута” и те како бити и у 2016. години, не прецизирајући да ли ће то бити баш на ТВ Б92.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси