Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тасовац: Гашићев потез недопустив
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 12. 2015.

Извор: Танјуг

Тасовац: Гашићев потез недопустив

Министар културе и информисања Иван Тасовац изјавио је данас да је увреда министра одбране на рачун новинарке Телевизије Б92 била недопустив потез и да је Влада Србије Александра Вучића била прва која је реаговала на такав крајње непримерен гест.

 

Тасовац је, на седници скупштинског Одбора за културу и информисање, а после критика из опозиције што се није огласио поводом увреде упућеној новинарки од стране Гашића, рекао да се премијер Вучић обратио у име комплетне Владе Србије, због чега је сматрао да је непотребно да се понавља.

"Премијер се обратио у име свих чланова владе, па је после тога било како понављање, или ширење теме једноставно непотребно. Оно што се десило је недопустиво, али је ово прва влада која је реаговала на такав крајње непримерен гест", одговорио је Тасовац посланицима опозиције.

Додао је да није у реду што опозиција говори о бахатости власти у тренутку када је влада јасно реаговала на Гашићеву непримерену реакцију.

"Влада је реаговала најбрже могуће, а ви себи поставите питање зашто је ова влада прва која је овако реаговала на кршење било чијих права", поручио је Тасовац.

Претходно га је посалница СДС Бранка Каравидић критиковала што се није огласио поводом Гашићевог иступа, наводећи да је он министар културе и информисања и да је требао први да реагује.

"Колико год мислили да је довољна изјава премијера мислим да би се новинари у Србији пријатније осећали да сте реаговали на све ово", рекла је Каравидић, док је преседница Одбора за културу и информисање Весна Марјановић (ДС) рекла да постоје и друге околности у Гашићевој каријери на које влада није реаговала.

Милорад Цветановић (СНС) рекао је да се Гашић покајао и извинуо, да је премијер најавио политичке консеквенце и да на томе треба да се стане.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси