Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ненадић: Била би иронија судбине да сада смене Гашића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 12. 2015.

Извор: rs.n1info.com

Ненадић: Била би иронија судбине да сада смене Гашића

Била би иронија судбине када би министар одбране Братислав Гашић сада био смењен због неумесног и секситичког коментара на рачун новинарки, а не због неких ранијих случајева директних кршења закона, каже Немања Ненадић из Транспарентности Србија.

 

Поводом коментара који је Гашић јуче упутио новинаркама “Волим ове новинарке које овако лако клекну", Ненадић је гостујући у Новом дану Н1 телевизије истакао да је потпуно јасно да таква изјава не приличи никоме, а камоли некоме на јавној функцији.

Каже да га је зачудило одсуство реакције на лицу места, а поводом реакције премијера Вучића који је навео да је шокиран Гашићевом изјавом, Ненадић каже да та реакција није била одређена и да само може да се нагађа шта ће бити последице.

“Сетимо се када је омбудсман тражио документа од Министарства одбране и ВБА а Гашић је тада отворено рекао да не да документа иако му закон налаже да их да. Сама чињеница недавања докумената требало би да буде довољна да скупштински Одбор покрене поступак за разрешење али се то није десило”, каже он.

Како истиче, била би иронија судбина да буде смењен сада након нечега што није уређено ниједним законом а није био тада када је директно прекршио моралне и императивне законске норме.

Говорећи о извештају о напретку ЕУ и борби против корупције, Ненадић је рекао да се годинама уназад указује на исте проблеме и траже резултати у борби против корупције. Ипак како наводи, корупција је битна на европској агенди.

“Ми то треба да решимо због нас, а ЕУ нам је ту савезник, али није довољно савезник колико би могла”, истиче програмски директор Транспарентности и појашњава да када ЕУ оштро инсистира да се нешто реши онда владе реагују, али ако само критикују, Влада се опусти.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси