Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мијатовић: Мој став је став представнице ОЕБС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 12. 2015.

Извор: РТВ, Танјуг

Мијатовић: Мој став је став представнице ОЕБС-а

Представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић написала је данас на свом Твитер налогу да је "њен став - став представнице за слободу медија ОСЦЕ (ОЕБС), а не Дуње Мијатовић и да су интервенције у складу са мандатом који има у тој организацији".

 

"Мој став је став OSCE (ОЕБС) Представнице за слободу медија, а не став Дуње Мијатовић, интервенције су у складу са мандатом OSCE (ОЕБС)", пренела је ТВ Н1.

Тиме је, како наводи та телевизија, одговорила на изјаву шефа српске дипломатије Ивице Дачића који је рекао да њен став не значи и да је то став ОЕБС-а.

Дачић је јуче рекао да став представнице ОЕБС за слободу медија Дуње Мијатовић није и став ОЕБС-а, али да и она и сви други представници ОЕБС могу увек о свему да разговарају са функционерима Србије.

Дачић је навео да ОЕБС има Стални савет, на којем се утврђују ставови, али и пратеће институције и органе, попут парламентарне скупштине и независне институције, као што је представник за медије.

"Тај став никако не може да буде став ОЕБС, већ став институције која нема везе са њим, у смислу става целе организације. То је мишљење која не мора да буде прихваћено", рекао је Дачић.

Дачић је и јутрос на ТВ Пинк казао да мисли да је изјава Дуње Мијатовић мало злоупотребљена и да је испало као да стаје на страну неких медија у Србији.

Додао је да она има много више проблема са другим земљама, него са Србијом и да је важно да се њени ставови не злоупотребљавају, у смислу да је она дала подршку некоме.

"Мислим да она није дала ову последњу изјаву у тако оштром тону као што је пренета", рекао је Дачић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси