Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дачић: Став Мијатовић није став ОЕБС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 12. 2015.

Извор: РТВ, Танјуг

Дачић: Став Мијатовић није став ОЕБС

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да став представнице ОЕБС за слободу медија Дуње Мијатовић није и став ОЕБС-а, али да и она и сви други представници ОЕБС могу увек о свему да разговарају са функционерима Србије.

 

Дачић је рекао да ОЕБС има Стални савет, на којем се утврђују ставови, али и пратеће институције и органе, попут парламентарне скупштине и независне институције, као што је представник за медије.

"Тај став никако не може да буде став ОЕБС, већ став институције која нема везе са њим, у смислу става целе организације. То је мишљење која не мора да буде прихваћено", рекао је Дачић и додао да свако има право на мишљење, али нема право да оно што је неистина приказује као да је истина.

"Србија није осетљива на критике, али Европска комисија се увек расприча кад треба да се критикује нас, а кад треба да критикују Приштину или Хрватску обично су глувонеми", подвукао је Дачић.

Он је додао да и Дуња Мијатовић, и онај ко ће је наследити, будући да јој ускоро истиче мандат, увек може у Србији да разговара са било којим функционером.

"Али кад им покажете шта се све објављује, они се чуде како је то могуће. Толико о диктатури, притисцима и свему осталом", рекао је Дачић.

Критика да, али...

Према његовим речима, позивање на убиство премијера, свуда би био предмет реакције надлежних државних институција.

"Овде треба бранити право на слободу мишљења, а то је критика владе. Позивање на рушење власти, то није слобода мишљења", рекао је Дачић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси