Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Истрага због покушаја убиства на Фарми
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 12. 2015.

Аутор: Јелена Спасић Извор: Курир

Истрага због покушаја убиства на Фарми

Драган Јовановић, вршилац функције основног јавног тужиоца у Младеновцу, упутио је захтев полицији да хитно реагује због сумње да је избачени учесник ријалитија „Фарма" Семир Џанковић у уторак пред ТВ камерама починио три кривична дела, укључујући и покушај убиства Маје Николић!

У ријалитију у којем смо до сада гледали највулгарније свађе, бруталне туче, перверзије, и сексуалне баханалије, сада смо били сведоци и покушаја најстрашнијег злочина.

Тужилац Јовановић је недавно затражио забрану „Фарме“ и покренуо поступак против Кристијана Голубовића због насиља и озбиљних претњи, али је РЕМ одбио захтев јер се тужилац позвао на закон који је престао да важи пре годину дана.

Овога пута Основно тужилаштво у Младеновцу је реаговало пошто је током Мајиног извођења званичне химне државе Србије Џанковић, држећи нож у руци и уз повике „Алаху екбер“, поклич који исламисти најчешће узвикују уочи терористичких напада, претио да ће да побије учеснике.

- Џанковић се сумњичи и за изазивање националне и верске мржње, као и за упућивање озбиљних претњи смрћу - потврдио је извор Курира из истраге.

Јовановић је, како наводи, затражио да се саслушају сви учесници „Фарме“, било да су актери или сведоци насиља.

- Постоји сумња да је Џанковић починио озбиљна кривична дела, на која се не може ставити тачка само његовим избацивањем из ријалитија - каже наш саговорник.

Инцидент је био на ивици да има трагичне последице, па је тужилаштво наложило полицији и да прегледа видео-снимке свега што се догодило, а да потом поднесе кривичну пријаву.

- Семир може да буде пуштен да се брани са слободе, али исто тако може да буде задржан и у притвору, уколико тужилаштво то буде затражило - наводи он.

Тужилац Јовановић се поново обратио Горану Караџићу, председнику Савета РЕМ.

 - У допису се захтева да се одмах предузму све мере како би се спречило узнемирење јавности и екстремизам који се кроз програм рекламира - каже извор Курира.

Горан Караџић, РЕМ

Расправићемо о захтеву тужиоца

- Немам сазнања да је нови захтев тужиоца Јовановића стигао у РЕМ. Уколико стигне три дана пре седнице Савета РЕМ, која је заказана за следећи четвртак, о томе ће се  расправљати. У сваком случају оно што се десило у „Фарми" ће бити на дневном реду и видећемо шта можемо да предузмемо, с обзиром на то да је ТВ Пинк ријалити регистрован у БиХ - каже Горан Караџић, председник Саве-та РЕМ.

 

ПЕРЕ СЕ: Семир Џанковић тврди да је невин и да није потезао нож

-Убио бих Мају да сам хтео!

Семир Џанковић тврди да Мају Николић није вређао на националној основи нити да је хтео да је убије, а да је Тамару Ђурић само лупио по качкету и гађао је чашом.

- Да сам било кога хтео да убијем, то бих урадио. Маја ме је неколико дана провоцирала на националној основи, на шта ја нисам одмах одреаговао. Међутим, све ми се скупило па сам пукао јер нисам више могао психички то да поднесем. Глупост је да ме је испровоцирала српском химном. Ја живим у Србији и сматрам да је то химна свих нас. Маја је на све начине хтела да ме згази. Жао ми је што сам јој опсовао децу. На терет ми се ставља да сам поменуо српску децу. Сви који су гледали могу да потврде да нисам рекао „српску" -каже Џанковић и тврди да није држао нож у руци:

- Ножа нигде није било, у руци сам држао чашу, којом сам гађао Тамару. Иначе важим за много прецизног момка и да сам хтео да погодим Тамару, веруј ми да бих је погодио. Такође, да сам хтео да је ударим, ударио бих је, али сам је само лупио по качкету. Разумем да воли свој народ, али не сме да испољава мржњу према муслиманима. (М. Д.)

КРАЈ ИГРЕ: Тамара Ђурић  дисквалификована

Старлета Избачена због вређања муслимана

Тамара Ђурић јуче је дисквалификована због увреда које је изнела на рачун муслимана.

Старлета је након саслушања у полицији доживела нервни слом, цело јутро је хистерисала и вређала учеснике на верској основи.

- Нећу да ме у Србији бије муслиман. Ја сам нациста и расиста! - сиктала је Ђурићева:

- Идем кући, готово је. Јебаћу матер и муслиманима и криминалцима- беснела је Тамара, коју је Лепи Мића све време гурао како не би направила већи инцидент.

Током дана на имање је стигло писмо Задруге у којем је објашњено да је због вређања на верској и националној основи Тамара дисквалификована, а фармери су је плачући испратили. (Н.З.)

Паника на Пинку

Митровић цео дан провео на Фарми

Дарко Поповић, ПР Пинка, јуче није одговарао на наше позиве и поруке, а да је због свега што се десило на Пинку завладала паника, сведочи и то што је Жељко Митровић од јутра боравио на имању у Лисовићу.

Ни Митровић није одговорио на наше поруке, а како сазнајемо, рекао је фармерима да морају да се обуздају. У полицијској станици у Барајеву су исказе дале Маја Николић и Тамара Ђурић, а инспектори су у Лисовићу узели изјаве и од осталих фармера. РАК БиХ

РАК БиХ: Тражићемо снимке од Пинка

У Регулаторној агенцији за комуникације (РАК) БиХ кажу за Курир да су у току јучерашњег дана добили 11 приговора грађана због промовисања међунационалне мржње и подстицања насиља на Фарми.

- Тражићемо од ТВ станице да достави снимке спорног програма, испитаћемо наводе и тек се онда изјаснити - каже Амела Одобашић, руководилац Одељења за односе с јавношћу РАК, и додаје да је у БиХ у току јавна расправа о томе да се емитовање ријалитија помери на период од 24 до 6 часова.

ОСУДЕ

Добривоје Радовановић, криминолог

Недопустив Семиров национализам

- Нејасно је како је неко попут Семира могао да уђе у ријалити. Овакво

насиље и екстремни национализам је недопустив, а нарочито кад се ријалити емитује на телевизији с националном фреквенцијом.

Зоран Миливојевић, психотерапеут

Популарише се екстремизам

-Напади па националној и верској основи су опасни због популаризације екстремизма код муслимана са једне стране, као и због подривања антимуслиманског расположења са друге стране.

Гордана Суша, члан Савета РЕМ

 „Фарму“ забранити

-Емитовање овог ријалитија би требало привремено или трајно забранити, али постоје јасно прописане процедуре и треба сачекати извештаје да би се утврдило чињенично стање.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси