Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Радићемо на случају Миленовић док не буде решен"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 11. 2015.

Извор: РТС, B92.net

"Радићемо на случају Миленовић док не буде решен"

Начелник Управе београдске криминалистичке полиције Драган Кецман поручио је Мирослави Миленовић да ће радити на случају напада на њу све док га не реши.

Драган Кецман је реаговао на изјаву Миленовићеве у дневном листу Политика од 27. новембра, указујући да њоме "блати именом и презименом" не само њега као човека, већ и као професионалца, носиоца одређене функције, али и Управу криминалистичке полиције.

"Изјава Мирославе Миленовић у тексту 'Хроника најављеног напада' потпуно је неистинита, а уједно и некоректна и увредљива, јер представља инсинуацију да Управа криминалистичке полиције, у којој радим, није хтела да јој помогне", поручио је Кецман.

"Оптужује ме за необавештеност, иако сам лично послао на разговор с њом инспекторку, у складу са психолошким правилом по којем се жена лакше поверава жени, а у шта се читалац делом могао уверити и из њене изјаве да су она и инспекторка 'причале сатима'. Да ли је госпођа Миленовић злонамерна ако тврди да ја, као надређени инспекторке, нисам у току", упитао је Кецман.

Каже да је немогуће да се у Управи београдске криминалистичке полиције случај пријаве озбиљних претњи чланици Антикорупцијског деси, а да он није обавештен.

Кецман је оценио да би то било исто као да Миленовићева не уме да каже која је ставка у буџету 221, што вероватно зна да изговори пробуђена у пола ноћи.

Миленовић је и инспекторки са којом је разговарала рекла да не верује "босанско-напредњачком лобију" у полицији. Молим је да јавно објасни на кога се и на шта та инсинуација односи. Надам се да то није алузија на чињеницу да сам ја Србин из Босне, указао је Кецман.

"Веома сам изненађен сазнањем да људи који се боре против корупције показују непоштовање према туђој личности које се заснива на дискриминаторском ставу према месту порекла и етничком идентитету, истиче се у писаној изјави. То не само што је људски некоректно, већ ме наводи и да се питам да ли је у случајевима корупције важно да ли се коруптивно понаша Ера, Црногорац, Ваљевац, Београђанин, Војвођанин или Босанац", упитао је Кецман.

"Ја се, госпођо Миленовић, истакао је Кецман, поносим својим пореклом и у мом послу никад ми није било важно да ли је жртва овог или оног порекла, битно је било да пред собом видим управо то што особа испред мене јесте у својој суштини - жртва, и да се према њој односим као према грађанину ове државе, чије је основно уставно право право на једнакост. Познат сам као политички неопредељен и нисам припадник ни једне партије, али не видим ни зашто Миленовић вређа Српску напредну странку као партију која има неке своје локал-патриотско-политичке лобије", поручио је Кецман.

Пита да ли "тако говоре људи који трагају за истином".

"Да ли сам ја лично, или моје колеге, у опхођењу према њој показао неслагање са њеним политичким ставовима, иако знам само да је она била саветник министра Саше Радуловића, не и да је и да ли је члан његове странке", питао је Кецман.

Каже да ради искључиво као професионалац и да му је зато квалификовање УКП-а и МУП-а као легла нерадника, равнодушних и немарних људи, увредљива, неистинита и неразумљива, нагласио је Кецман.

„Свој лични кредибилитет и професионални углед сам стекао у протеклих 25 година рада у полицији радећи и решавајући најсложеније и најтеже случајеве и максимално сам посвећен свом послу", закључио је Кецман.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси