Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Четири деценије РТВ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 11. 2015.

Извор: РТВ

Четири деценије РТВ-а

Радио – телевизија Војводине данас слави 40. рођендан. Током протеклих година, безброј емисија отишло је у етар. Неке су са нама расле и дочекале јубилеј, а којих се радо сећамо.

 

Те 1975. године Телевизија Нови Сад постала је прозор у свет. Иако је пре тога неколико дана емитован експериментални програм, ТВ Дневник је прва званична емисија која је емитована из новосадског студија. И данас је ТВ Дневник наш прозор у свет, где сваког дана тачно у 17 сати у многе домове у Србији доносимо новости из земље и света. Осим добрих новинара и искусних уредника, на реализовању Дневника ради читава екипа.

"Са дневником у 5 нема шале. Веома је стресно,прво зато што је у 17 сати, у време када се завршавају многи важни догађаји. Много тога се дешава у последњем минуту. Све то треба јако добро уклопити, веома брзо реаговати", каже Вера Корпонаић, уредница Дневника.

Те исте године покренут је и културно уметнички и документарни програм, а емитоване су и прве Бразде, једна од најстаријих емисија за пољопривреднике на нашим просторима, која је свој јубилеј прославила у јануару. Од првих емисија коју су рађене у црно-белој техници и емитоване у студију Кошутњак прошло је много, али се суштина није мењала

"Тада је била једна застарела технологија, време чини своје, точак времена чини своје. Много је технологија промењена у међувремену, напредовали смо, али се чини да су проблеми пољопривредника и даље у фокусу нашег интересовања", истиче Весна Јовановић, уредница Бразди .

Проблеми Новосађана и важна градска дешавања стављена су у фокус 1980, када крећу Новосадске разгледнице. Нове Разгледнице и даље свакодневно решавају проблеме, али сада свих становника Војводине. А од почетка РТВ излази у сусрет и најмлађим гледаоцима. Некада су на програму биле чувена Луткомендија, Музички тобоган и Фазони и форе, а данас Хајде са мном у обданиште, Академац и други.

Програм за децу и младе труди се да и у овој јубиларној рођенданској години припреми нове садржаје, тако да смо ми већ кренули са емитовањем два нова серијала, чигра и водич за преживљавање, а враћа нам се и серијал фазони и Форе. Током новогодишњих празника гледаћемо 15 нових епизода, а у припреми је и наставак серијала Пундравци", објашњава Весна Коња, одговорни уредник Програма за децу и младе.

РТВ ће се и даље трудити да задржи стандард који има и задовољи укусе свих гледалаца, изјавио је генерални директор РТВ-а Срђан Михајловић.

"Ми смо обезбедили програм за целу 2016. годину и имамо неке мале тајне и планове како да то допунимо и мислим да ћемо и то успети да тако да ћемо са овим стандардом и квалитетом наставити", објашњава он.

Ова и прошла година су године нових пројеката који полако проналазе пут до својих гледалаца, а већ на пролеће, многи од вас ће пронаћи нове термине и садржаје који ће освежити наш програм.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси