Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дачић Марковићу, повуци интервју, грдиће ме премијер
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 11. 2015.

Аутор: С. Ђ. Извор: Курир

Дачић Марковићу, повуци интервју, грдиће ме премијер

Читаоци Курира први пут ће данас бити ускраћени за недељни интервју због одлуке потпредседника СПС Предрага Марковића да повуче интервју који је претходно дао и ауторизовао.

 

Марковић је одлуку донео након отвореног писма власника Курира Александра Родића премијеру Србије Александру Вучићу у којем га позива да прекине с притиском на медије! 

Он је свој потез оправдао ставом да није колегијално да његов интервју изађе дан након што је Родић затражио од Вучића да престане с притисцима на медије. 

Препали се од СНС 

- После ваше јучерашње насловне стране није колегијално према коалиционим партнерима објавити овај интервју. То би била злоупотреба мог имена, функције и странке - кратко је образложио Марковић.

Међутим, иза повлачења овог интервјуа стоји много више од „колегијалности“ - страх СПС и његовог лидера Ивице Дачића од коалиционог партнера, како нам је незванично речено. 

Зашто је Марковић повукао интервју на који није имао никакве замерке и у ком је говорио о актуелној унутрашњој и спољној политици, без иједне спорне речи на рачун Вучића и коалиције? Да ли је Дачић из страха да не настрада и зарад мира у коалицији одлучио да погази све принципе и цензурише свог потпредседника? Одговор на то нећемо добити јер је први потпредседник Владе остао нем напитања Курира. 

Председница Удружења новинара Србије Љиљана Смајловић истакла је да не разуме с којим правом неко повлачи интервју ако је одрађен.

Недопустиво 

- Како неко може да повуче интервју? С којим правом неко повлачи интервју ако је одрађен, заиста не разумем. Зашто је ваша редакција уопште на то пристала? Пошто је интервју одрађен и ауторизован, ви имате право да га објавите. Не знам да ли је реч о притиску на редакцију јер нисам упозната са садржајем интервјуа - рекла је Смајловићева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси