Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Секулић: На делу је покушај рушења медијских реформи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 11. 2015.

Извор: Бета

Секулић: На делу је покушај рушења медијских реформи

Председник Управног одбора Асоцијације медија Зоран Секулић оценио је данас да је на делу покушај рушења процеса медијских реформи.

„Сведоци смо покушаја рушења процеса медијских реформи. Противимо се покушајима повратка у пређашње стање, покушајима да се одредбе закона изиграју, да се закони не примењују“, рекао је Секулић на конференцији “Локалне самоуправе и медијски закони – година нулта” у Скупштини Војводине. 

„Вајкадашње навике да се из различитих јавних буџета финансирају медији а не медијски садржаји и данас су у доброј мери присутне. Нарочито сам тужан због великих отпора који су се јављали при процесу изласка државе из медија. Уместо да се припреме за тај процес, такви медији су време потрошили на упорно противљење реформама и задржавање статуса кво“, казао је Грухоњић. 

Према његовим речима, последице су данас видљиве: већина таквих медија неспремно је дочекала процес власничке трансформације, због чега ће добар део њих бити угашен, а добар део њих ће бити препуштен новим, сумњивим власницима. 

„Чини се да је штета коју су они који су се противили било каквим променама скоро ненадокнадива, јер су држали новинаре и запослене у нади, до последњег су их дана лагали да је могуће да остану државни службеници а не да се баве новинарством“, казао је Грухоњић. 

Оценио је да и данас присуствујемо „јаловим и популистичким пост фестум критикама типа ‚шта би било да је било‘”. 

„У тим критикама учествују не само медији који су у процесу власничке трансформације, него чак и поједина новинарска и медијска удружења и медијски експерти и експерткиње, укључујући и делове универзитета“, рекао је Грухоњић.

Конференцију су организовали Независно друштво новинара Војводине и ОЕБС, уз подршку Министарства културе и информисања Србије.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси