Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Михајловић: Јавни сервис као стуб демократије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 11. 2015.

Извор: rtv.rs

Михајловић: Јавни сервис као стуб демократије

Генерални директор Радио-телевизије Војводине Срђан Михајловић поводом 40 година РТВ каже да ова медијска кућа данас ствара програм који по садржају, кавалитету и стандарду испуњава све услове које поставља један прави јавни сервис.

 

"Успели смо да обезбедимо и занимљив филмски и серијски програм. Очекујемо следеће године домаћу серију 'Вере и завере', као и да видимо да ли РТВ може на прави начин да одговори на те изазове. Доста тога смо уложили и у дечији и омладински програм, па се надамо резултатима, а то је да привучемо младу публику што је проблем свих јавних сервиса у региону", оценио је Михајловић.

Генерални директор РТВ сматра да је покренут процес и да се у РТВ ради креативно.

"Грађани смислено питају да ли нам је јавни сервис потребан и да ли је то нешто што је превазиђено у времену кабловски оператера и кабловских телевизија. Али, то је пре свега право грађана и једна европска и цивилизацијска вредност. Није свуда у свету на исти начин постављена структура информисања, али Европа има ту цивилизацијску тековину и то је један од стубова демократије", каже Михајловић.

Када је реч о ТВ претплати, Михајловић очекује да овај начин финансирања јавних сервиса буде ефикасан, а да ће зазврат јавни сервиси учинити све да оправдају поверење и очекивања грађана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси