Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Трамп тврди да није исмевао новинара са инвалидитетом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 11. 2015.

Извор: Танјуг

Трамп тврди да није исмевао новинара са инвалидитетом

Највероватнији кандидат Републиканске странке на председничким изборима у САД Доналд Трамп негирао је да је исмевао репортера "Њујорк Тајмса", који је особа са инвалидитетом.

Британски медиј Би-Би-Си пренео је јуче да је Трамп на једном скупу исмевао Сержа Ковалског који пати од артрогрипозе, урођене укочености зглобова.

Међутим, Трамп је на свом налогу на Твитеру написао да не познаје новинара "Њујорк Тајмса" и да није знао како он изгледа.

"Само сам показивао особу која пузи како би повукао изјаву, дату одавно", навео је Трамп.

Амерички милијардер јуче је, навео је британски медиј, искористио цитат из чланка Ковалског из 2001. године како би подржао широко распрострањено уверење да су "хиљаде" муслимана у Њу Џерзију прослављале терористичке нападе који су се догодили 11. септембра 2001. године.

"Њујорк тајмс" је овај чин кандидата Трампа оценио као нечувен.

Позивајући се на чланак који је 2001. године објавио "Вашингтон пост", Трамп је на скупу у Јужној Каролини назвао Ковалског "добрим" новинаром.

"А онај јадничак, просто морате да га видите да бисте поверовали", рекао је Трамп и почео да, како је тврдио Би-Би-Си, имитира новинара машући рукама које је држао под чудним углом.

У оригиналном чланку објављеном у "Вашингтон посту", који је написао Ковалски, наводи се да су власти у Џерсију "задржале и испитале одређени број људи који су наводно виђени како славе нападе и организују журку док су са кровова зграда посматрали разарања са друге стране реке, на Менхетну".

Након што је Трамп изнео уверење како су амерички муслимани славили 11. септембар, новинар је рекао да не може да се сети "да је ико рекао да су славиле хиљаде, па чак нити стотине људи".

Ковалски пати од артрогрипозе, која утиче на покрете зглобова, што је нарочито уочиљиво на његовој десној руци и шаци.

Портпаролка "Њујорк Тајмса" рекла је за портал "Политико":

"Сматрамо да је нечувено исмевати нашег новинара на рачун његовог изгледа".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси