Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Власник ресторана продао снимак терористичког напада
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 11. 2015.

Извор: www.politika.rs, Танјуг

Власник ресторана продао снимак терористичког напада

Власник ресторана „Каза ностра”, једног од локала који су били на мети терориста 13. новембра у Паризу, продао је снимак напада који су забележиле његове безбедносне камере за 50.000 евра британском таблоиду Дејли мејл, јављају француски медији. Дејли мејл је пре пет дана набавио снимак атетата у Паризу који су пренели сви светски медији.

 

На снимку, који је забележила једна од камера у ресторану „Каза ностра”, у ком је убијено пет особа, може се видети сав ужас кроз који су гости прошли током напада терориста.

Како преноси телевизија Канал+, снимак је продат након дужег преговарања и лицитирања. Лондонски таблоид је најпре понудио 12.000 евра, да би на крају власнику ресторана, чије име није наведено, на руке избројао 50.000 евра.

Власник ресторана је уз помоћ хакера пробио шифру коју је претходно полиција ставила на видео снимак. Након продаје Дејли мејлу, уништио је оригинални хард диск како би могао да таблоиду гарантује ексклузивност.

Француска телевизија је покушала да контактира Дејли мејл, али је као одговор добила само једно „но цоммент”, док је власник „Каза ностре” залупио слушалицу новинару који га је позвао.

Прошле недеље је у једном од предграђа Париза примећено неколико особа које су покушавале да продају видео снимке новинарима.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

26.11.

2015.

vesna [нерегистровани] у 12:56

kad su ljudi -neljudi

Divno: naslađivati se tudjom nesrecom, a za vlasnika jedno veliko bravo": krvavo zarađen novac, nek mu je na čast i nazdravlje! A gde je selfi, ispred unesrećenih?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси