Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Држава за две године није решила ниједан напад
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 11. 2015.

Извор: Н1

Држава за две године није решила ниједан напад

Мирослава Миленовић последња је у низу жртва напада непознатих нападача. Током претходне две године претучено је неколико људи који се баве јавним послом и неретко критикују власт. Међутим, сви ти случајеви и даље су нерешени.

 

Хаустори, штангле, напад по мраку - надомак дома постала су уобичајена претња за оне чија се реч прејако чује. На мети су били професори факултета, чланови Владе, новинари. Нападачи су побегли у ноћ, а полиција их никада није нашла. Пре три месеца нападачи су побегли и пошто су претукли Ивана Нинића, а полиција их још тражи.

"Добио сам незваничне информације из полиције да се ово није померило с од почетка. Ја сам веровао у државу, веровао сам и премијеру који ме је позвао и рекао да ће истрага бити темељна и ефикасна, међутим, министар полиције се није ниједанпут огласио", каже Иван Нинић.

Када је у питању пребијање новинара Давора Пашалића, њега премијер Вучић није звао. Министар полиције се огласио, рекао да је истрага приоритет, пре више од годину дана, формирао је радну групу, али од епилога ништа.

"Ја сам у Тужилаштву био у јулу месецу, у Трећем тужилаштву, где су ме обавестили да је скоро 11 месеци мој случај био у Вишем тужилаштву, који га је проследило Трећем и тек онда је почело нешто да се догађа. Ја сам дао изјаву, затим сам ишао у полицију где су ми показали четворицу осумњичених. Ја их нисам препознао и од тада се ништа више не дешава", каже Давор Пашалић.

На питање новинара напредују ли истраге о нападима - из полиције одговора нема.

Као министар полиције Небојша Стефановић за сада није показао много успеха у откривању нападача на новинаре. Међутим кад се јавности обраћа као грађанин - Стефановић често управо новинаре оптужује да воде хајку против државе и премијера Александра Вучића. 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси