Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Претучена чланица Савета за борбу против корупције!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 11. 2015.

Аутор: Немања Гаврилов Извор: Курир

Претучена чланица Савета за борбу против корупције!

Форензичког рачуновођу и чланицу Савета за борбу против корупције Мирославу Миленовић јуче су физички напала два непозната лица у хаустору зграде у којој живи.

 

Како сазнајемо, два нападача у суботу у подне насрнула су на Миленовићеву и нанела јој повреде главе, посебно по лицу. Након инцидента, који се догодио у непосредној близини зграде у којој живи, извршиоци су побегли.

Миленовићева је изјавила за медије да је раније приметила да је непознате особе прате и да је о томе обавестила Службу за борбу против организованог криминала, као и специјалног тужиоца, али да није добила никакву информацију поводом тога. До закључења овог броја Курира нисмо успели да добијемо изјаву Мирославе Миленовић јер није одговарала на наше позиве.

Напад на њу изазвао је буру коментара на друштвеним мрежама, а извршни директор НВО Центар за владавину права Иван Нинић, који је и сам био жртва сличног напада, објавио је на свом Твитер профилу:

- Мирославу Миленовић већ дуже време прате Н. Н. лица. О свему је на време обавестила надлежне органе. Нико ништа није предузео - написао је Нинић, а убрзо и објавио пост у којем истиче да је Миленовићева иницијатор и координатор израде извештаја о оглашавању и промоцији институција јавног сектора, који је управо завршен.

Још увек није познато ко су нападачи ни мотив напада, а, како је изјавила за Н1, Миленовићева верује да је овај напад у вези са објављивањем предстојећег извештаја Савета за борбу против корупције. Наиме, након извештаја о „Дипосу", Савет је припремио нови извештај о медијима. 

На питање телевизије Н1 да ли је овај напад пријавила, она је одговорила да није јер „нема више поверења".

Миленовићева је чланица Савета који је основан 11. октобра 2001. одлуком Републике Србије. Савет је стручно, саветодавно тело Владе Србије са задатком да сагледа активности у борби против корупције и да предлаже Влади мере које треба предузети у циљу ефикасне борбе против корупције. Улога Савета је и да прати спровођење тих мера, као и да даје иницијативу за доношење прописа, програма и аката у тој области. Председница овог Савета била је и Верица Бараћ, која је преминула пре три године.

Сличан напад у августу
Сарадник Савета нападнут с леђа

Извршни директор НВО Центар за владавину права, али и сарадник Савета за борбу против корупције и антикорупцијског портала Пиштаљка Иван Нинић и сам је био жртва напада крајем августа ове године. Он је у току ноћи претучен испред улаза у зграду у којој живи. Њега су непозната двојица младића напала с леђа и ударала га металним штанглама. Због напада на њега протестовао је Савет, као и НУНС и УНС. 

Биографија 
Богато искуство, Миленовићеве

Миленовићеваје рођена 1963, а 1984. дипломирала је на Универзитету у Београду. Пре једанаест година на Факултету политичких наука стекла је сертификат специјалисте за борбу против тероризма и организованог криминала.

У Министарству финансија била је шеф јединице за реструктурирање јавних предузећа. Учествовалаје у писању Закона о рачуноводству и ревизији, а стекла је и сертификате с курсева за овлашћеног рачуновођу при Удружењу рачуновођа и ревизора Србије, као и код АЦЦА у Великој Британији, Европског центра за мир и развој.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси