Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Због критике "Фарме" јавни тужилац без реизбора?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 11. 2015.

Извор: Н1 инфо

Због критике "Фарме" јавни тужилац без реизбора?

Тужилац Драган Јовановић 6. новембра је поднео Регулаторном телу за електронске медије захтев за забрану емитовања емисија Фарма, а недељу дана касније сазнао је да највероватније неће бити реизабран на место тужиоца у Младеновцу.

 

Јавност, која је на друштвеним мрежема поздрављала потез тужиоца, сада се пита да ли је неко из власти одлучио да га казни?

Ко суди тужиоцу Јовановићу - његова стручност или јавна критика "Фарме" и такмичара?

Који год одговор био, прелеминарни резултати показују: Јовановић је на 5. месту ранг листе и готово је извесно да неће бити реизабран на место јавног тужиоца у Младеновцу. Иако штампа спекулише да је кандидат овако кажњен, јер је покренуо кривични поступак против Кристијана Голубовића и тражио забрану "Фарме", још актуелни тужилац за Н1 кратко каже:

"Верујте ми немам коментар уопште, то је преседан који се никад није десио да то тако буде. То је цео мој коментар".

Н1: А на шта мислите конкретно да је преседан?

"Начин на који се врши избор тужилоца. Ето то је све".

На ову, али и друге замерке у актуелном избору у Државном већу тужилаца, које сачињава листу, одговарају: нов систем рангирања одобрила је Европска комисија. Ништа још није коначно тврде и додају: све приговоре, укључујући и замерку Јовановића - узеће у обзир.

"До сада колико ја имам податке његов приговор још није пристигао у Државно веће тужилаца. У сваком случају за свако место државног тужиоца у земљи, Државно веће тужилаца ће итекако узети у обзир све околности које су законом и подзаконским актом предвиђене и онда ћемо донети одговарајућу одлуку", каже Бранко Стаменковић из Државног већа тужилаца.

Када - не зна се прецизно - али у већу претпостављају: коначне ранг листе сачиниће до краја године. Кандидати потом пролазе владу и на крају стижу у посланичке клупе, када ће се знати дефинитивна судбина свих, па и још актуелног тужиоца Јовановића.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси