Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Почиње 15. ТАКТОНС - Међународно такмичење професионалних сниматеља звука
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 11. 2015.

Извор: Данас

Почиње 15. ТАКТОНС - Међународно такмичење професионалних сниматеља звука

На овогодишњем јубиларном 15. Тактонс-у, престижном Међународном такмичењу професионалних сниматеља звука, које организује Радио-телевизија Војводине, од 18. до 21. новембра, у Студију “М" и просторијама Радио Новог Сада, такмичиће се јавни медијски сервиси из Македоније, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Словачке, Румуније, Аустрије, Мађарске и наше земље.

 

У конкуренцији ће бити више од 100 снимака, а циљ такмичења је да се стекне увид у креативна остварења на пољу снимања звука и обезбеди професионално вредновање техничког квалитета звучних записа на основу унапред, јединствено дефинисаних субјективних и објективних параметара. 

Осим такмичења, посетиоце очекује Изложба професионалне аудио опреме, која ће бити отворена од среде (18. новембар) у 10 часова до суботе (21. новембра) у 14 часова.

На 13 штандова, у доњем и горњем холу Студија „М", најпознатији домаћи и светски произвођачи и дистрибутери представиће професионалну аудио опрему. Улаз је бесплатан. 

Поред тога, у оквиру овогодишње манифестације, биће одржана и Трећа међународна конференција из области акустике и аудио технике (19. новембра у 9.30 часова и 20. новембра у 12 часова) на којој ће бити представљено око 30 научних и стручних радова. 

У склопу Тактонс-а биће одржана и специјална Јавна радијска емисија „Л/1 - кључ".

У петак, 20. новембра, у 20 часова, у Студију „М" наступиће позната белгијска џез певажица Хилде Ванхове и то у пратњи Александар Дујин Оркестра. И за тај догађај улаз је бесплатан за све заинтересоване посетиоце. 

Проглашење победника 15. ТАКТОНС-а, Међународног такмичења професионалних сниматеља звука,заказано је за суботу (21. новембар) у 12 часова. 

Детаљније информације потражите на www.taktons.com.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси