Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Без ТВ преноса ништа од седнице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 11. 2015.

Аутор: Н. Марковић Извор: Вечерње новости

Без ТВ преноса ништа од седнице

Иако челници локалне власти тврде да од за данас заказаног наставка седнице Скупштине града, на којој би требало да се расправља о пословању градских предузећа, зависи опстанак читавог комуналног система, опозиција остаје при ставу је директан ТВ пренос основни услов за даљи рад.

Подсетимо, прошлонедељно заседање одборници опозиције прекинули су својеврсном опсадом скупштинске говорнице...

- Дводневни директан пренос заседања нишких одборника кошта три милиона динара и Град то тренутно нема по ком законском основу да плати - каже градоначелник, проф. др Зоран Перишић, објашњавајући да је до краја октобра, када је Нишка телевизија и званично постапа комерцијални медиј, она имала уговорну обавезу да преноси седнице.

- Сада је потребно пронаћи начин да се неком медију повери тај посао. Телевизије су доставиле своје понуде, које износе око 1.500 евра по сату преноса, па сам задужио своје стручне сараднике да пронађу модел по којем би то извели, али никако нико не може очекивати од мене да кршим закон... Уколико ускоро не буде усвојен ребаланс буцета, а о томе треба да расправљамо на заказаној седници, можемо очекивати даље урушавање комуналног система у граду, јер је тренутно најугроженије ЈКП "Горица", за чије раднике хитно морамо обезбедити новац.

Решење незванично, у току су интензивни преговори руководства Града са власницима медија, како 6и пренос седнице био обезбеђен за сутра, а није искључено да пренос ове седнице буде обављен и "pro bono", односно "за опште добро"!

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси