Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Превид колегинице Смајловић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 11. 2015.

Извор: Вечерње новости

Превид колегинице Смајловић

Гостујући јуче у јутарњем програму РТС-а, Љиљана Смајловић, главна и одговорна уредница дневног листа “Политика", констатовала је, говорећи о догађањима у Паризу, да ниједан медиј из Србије нема дописника у главном граду Француске.

 

То није тачно. Сталног дописника из Париза имају “Вечерње новости”, а зове се Горан Чворовић. Он тај посао успешно ради већ 20 година. 

Ако одбацимо могућност да је Љ. Смајловић ову чињеницу свесно игнорисала - тако нешто заиста је тешко схватити - преостаје нам закључак да је главна уредница “Политике" необавештена. Додуше, и то је најблаже речено чудно, с обзиром на то да главни уредник било ког дневног листа у Србији свакога дана, то се ваљда подразумева, барем прелиста остале дневнике, укључујући и “Вечерње новости”.

У том случају, немогуће је не запазити текстове колеге Чворовића, с назнаком од сталног дописника из Париза. Да ништа друго није урадио, а урадио је много и ради сјајан посао, свакога дана, Чворовић је за последње две године направио, а “Новости" објавиле, интервјуе са свим челним људима Европске уније и са свим министрима иностраних послова земаља чланица ЕУ.

Заиста је тешко то не приметити. За свој савршени рад, Чворовић је ове године, добио признање “Новости” у виду Годишње награде за изузетне домете. 

Ових драматичних дана Горан Чворовић, осим за “Новости”, извештавао је за готово све најважније медије у Србији, почев од РТС-а, преко Танјуга, до разних телевизија и радио-станица, и уредно био потписан као дописник “Вечерњих новости”.

Како све то гђа Смајловић није запазила... тешко је објаснити.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси