Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Поповић: УО РТС-а није расправљао о смањењу таксе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 11. 2015.

Извор: Бета

Поповић: УО РТС-а није расправљао о смањењу таксе

Председник Управног одбора Радио-телевизије Србије Зоран Поповић изјавио је да УО није расправљао о најави да ће такса за РТС бити 150 динара и да ће јавни сервис добити четири милијарде динара из буџета за наредну годину, које треба да подели са Радио-телевизијом Војводине.

 

Поповић је агенцији Бета рекао да би ускоро требало да буде одржана заједничка седница управних одбора РТС-а и РТВ-а, на којој би била разматрана подела новца из буџета.

"О свему морамо да се договоримо у сарадњи са РТВ-ом. Чуо сам се јуче са председником Управног одбора РТВ-а и договорили смо се да сачекамо, да видимо који су још предлози за финансирање јавних сервиса, осим овога што смо чули у директном обраћању премијера у среду", казао је Поповић.

Навео је да ће руководство РТС-а морати да разговара са Владом Србије о мерама које треба да се уведу, јер ништа од онога што је наведено – смањење таксе са 500 на 150 динара и додатни новац за рад јавних сервиса из буџета – није усклађено са Законом.

"Ми ћемо на седници Управног одобрa о томе расправљати када будемо имали све елементе", казао је Поповић.

Вучић је 11. новембра рекао да ће држава за РТС и РТВ издвојити четири милијарде динара и да ће претплата у износу 150 динара бити обавезна од 1. јануара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси